Vuelta a España

Dansk debutant tæt på stort resultat

Andreas Kron var med helt fremme på Vueltaens 7. etape, som blev vundet af DSM-rytteren Michael Storer.

Andreas Kron er blot 23 år gammel og i gang med sin første sæson på World Touren.

Alligevel kører han rundt og udfordrer de allerbedste ryttere i Vuelta a España. På fredagens etape, som bød på hele seks kategoriserede stigninger, var danske Kron med helt fremme i afslutningen.

Her sad han i en firemandsgruppe på 7. etapes sidste stigning. En stigning, der steg med op til 14 procent, og som blev lidt for meget for den danske debutant. 24-årige Michael Storer fra Team DSM kørte fra de andre tre, hvorfor fredagens etape endte i australsk triumf.

Top-3 på 7. etape

  1. Michael Storer (Team DSM)
  2. Carlos Verona (Movistar) +21"
  3. Pavel Sivakov (INEOS) +59"

Andreas Kron blev de sidste to-tre kilometer hentet af et par andre ryttere, hvorfor han sluttede som nummer otte på den hårde bjergetape.

Top-3 i klassementet

  1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
  2. Felix Grossschartner (BORA) +8"
  3. Enric Mas (Movistar) +25"

Sådan forløb etapen

Af Ritzau

Fredagens 152 kilometer var særdeles hårde.

Rytterne begyndte at køre opad nærmest fra første kilometer, og det var allerede der, Mads Würtz Schmidt mistede kontakten til feltet.

Derefter ventede i alt fem kategoriserede stigninger, og feltet var hurtigt sprængt. Den 23-årige dansker Andreas Kron var med i forreste udbrydergruppe, da de første nævneværdige begivenheder udspillede sig.

På en kort nedkørsel ramte det spanske ikon Alejandro Valverde (Movistar) et hul i vejen, styrtede og gled ud over bjergsiden.

Han måtte hjælpes op af en holdkammerat, inden han i store smerter fra skulderen satte sig på cyklen og kørte videre. 41-årige Valverde måtte dog give fortabt få kilometer senere, og tynget af gråd forlod han løbet.

Forrest lykkedes det Pavel Sivakov (Ineos), Lawson Craddock (EF) og Michael Storer (DSM) at slippe fra de øvrige udbrydere. Med 19 kilometer til mål gav Andreas Kron den gas op ad en stigning og sprængte forfølgergruppen i småstykker.

Det var blot en smagsprøve på danskerens gode form. Med 14 kilometer til mål stak han af fra forfølgergruppen og gik på jagt efter de allerforreste.

Han kom op med omtrent syv kilometer til mål, men måtte altså sande, at han på den meget stejle sidste stigning ikke kunne følge med de stærkeste ryttere i udbruddet.

Michael Storer var hurtigst og distancerede Carlos Verona (Movistar) og Pavel Sivakov op mod målstregen.

Flere ryttere udgik

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) fører fortsat det samlede klassement.

Danmarksmester Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation) blev sat af feltet allerede på første stigning og trak sig fra løbet efter 30 kilometer.

Også bundrutinerede Alejandro Valverde (Movistar) måtte udgå efter et slemt styrt. Det samme måtte Hugh Carthy