Vuelta a España

Dansk mester var i store smerter - kunne ikke holde fast i styret

Andreas Kron var meget rørt, da han skulle sætte ord på Mads Würtz Schmidts exit.

- Min hånd er hævet, og jeg kan ikke holde ved styret.

Der er ingen tvivl. Mads Würtz Schmidts smerte var ikke til at holde ud på 7. etape af Vuelta a España.

Smerterne stammer fra et styrt på 5. etape. Det hele endte med, at den danske mester måtte udgå.

Og det er der ikke meget at sige til, når man hører, hvordan den uheldige Israel Sart-Up Nation-rytter har det.

- Hver gang vi kører henover et lillebitte bump i vejen, bliver jeg nødt til at tage hånden af styret. Jeg skal have den scannet igennem for at se, om der er noget derinde. Det virker ikke til, at alt er normalt.

- Den flænge, jeg har om øret, er også rigtig, rigtig dyb. Der bliver brugt noget energi på andet end at cykle. Jeg kunne ikke træde, og jeg havde ingen energi, siger Mads Würtz til TV 2 SPORT.

Rejser knust hjem

Mens 7. etape blev vundet af australske Michael Storer, satte Würtz så småt kursen mod Danmark.

- Det er ikke særlig rart. Det var ikke det, jeg kom for. Det er en meget trist måde at forlade løbet på.

Danskeren havde vist fin form i ugerne op til Vuelta a España, og derfor var det naturligvis ekstra ærgerligt. Allerede inden 7. etape havde han givet udtryk for, at det ville blive svært at gennemføre.

Kron føler med ham

En, der havde anderledes succes på 7. etape, var Andreas Kron.

Den 23-årige dansker blev nummer otte på etapen, hvor han imponerede stort undervejs. Derfor var han også munter, da han gav interview efter etapen.

Men det ændrede sig hurtigt, da han blev spurgt til Mads Würtz.

- Ja, det er... Pyhh…, lød det indledende med flere pauser.

Kron var tydeligt påvirket.

- Det er sgu synd for ham. Puha. Det kan jeg sgu godt mærke, jeg bliver lidt rørt over. Jeg snakkede med ham før 7. etape, og han sagde, han havde det ad helvede til og bare håbede, han kunne være nogenlunde med op over den første stigning, fortæller Andreas Kron.

Der er nu blot to danskere i feltet. Foruden Andreas Kron er Magnus Cort fortsat med.