Valverde udgår efter slemt styrt

41-årige Alejandro Valverde udgår af Vuelta a Espana efter et slemt styrt. Det bekræfter Movistar på Twitter.

Med Alejandro Valverde i spidsen var Movistar godt i gang med at animere Vueltaens 7. etape.

Inden fredagens etape lå Movistar godt til i klassementet med Enric Mas, Miguel Angel Lopez og Alejandro Valverde på henholdsvis anden-, tredje- og fjerdepladsen.

Undervejs satte Movistar et storstilet angreb ind på Primoz Roglic og de resterende klassementsryttere. Et angreb, der blev spoleret af et styrt.

Den tidligere verdensmester Alejandro Valverde ramte et hul i vejen på en nedkørsel, hvorfor han fløj af cyklen og røg ud over vejkanten og ned ad en skrænt.

Få sekunder senere kunne man se den erfarne spanier kravle tilbage op på vejen, hvor hans cykel stadig lå.

Måtte udgå efter at have været på cyklen igen

Styrtet var så slemt, at Valverde ikke kunne fortsætte med det samme.

I flere minutter stod han og Movistar-staben og lavede en vurdering af, hvor alvorlige konsekvenser styrtet havde medført.

Spanieren var i store smerter, skrev Movistar på Twitter umiddelbart efter styrtet. Her skrev de også, at han havde store problemer med især højre skulder.

Valverde valgte at fortsætte på 7. etape, men tv-billeder viste få minutter senere, at han cyklede rundt i store smerter. Lidt efter stoppede den erfarne rytter igen.

Han var sønderknust. Han stod og blev trøstet af Movistar-staben i flere minutter, mens resterende ryttere skiftevis passerede Movistar-legenden.

Derfor måtte Valverde trække sig og udgå af årets Vuelta a España.

Alejandro Valverde var utrøstelig, da han ikke kunne køre videre. Video: Jonas Kjærsgaard