Vuelta a España

Hemmeligt belgier-angreb tog fusen på danskerne

På 13. etape af årets Vuelta a España satte løbets belgiske ryttere et såkaldt 'belgier-angreb' ind. Og det kom bag på alle andre, siger danskerne.

Med 60 kilometer tilbage af fredagens etape i Vueltaen, opstod der pludselig panik i feltet.

Årsag: En stor gruppe af belgiske ryttere angreb pludselig resten af feltet i sidevinden på 13. etape.

Og det var et angreb, der overraskede og tog fusen på resten af feltet – også de to tilbageværende danskere, Magnus Cort og Andreas Kron. Men faktisk er et såkaldt 'belgier-angreb' et kendt fænomen på World Touren.

- Jeg tror, det var belgierne, der lige skulle ud og lege lidt. Det gør de altid et par gange om året – typisk på sådan nogle etaper her, hvor der er styr på udbruddet, og folk sidder og er ved at falde i søvn. Så angriber de gerne sådan en time til halvanden ude på etapen, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Kører de rundt og snakker med hinanden inden?

- Ja, det tror jeg. De har sådan et internt kodeks om, at man ikke må sige det. Så de siger det ikke til nogen. Vi havde Jens (Jens Keukeleire, red.) med derude i dag, og han kom også tilbage og sagde, at han gerne ville have sagt det. For jeg sagde, at jeg gerne ville have været med. Men det kunne han altså ikke, siger Cort fra EF Education-NIPPO.

Angrebet mislykkedes

Også Andreas Kron blev overrasket, da belgierne satte tempoet op.

- Der var lige på et tidspunkt, at der var nogle belgiere, der prøvede at angribe. Det var blandt andet to af mine holdkammerater. De havde ikke sagt noget.

- Det var lidt ligesom at have en søndag, hvor man bare skulle være derhjemme. Men lige pludselig bliver man så kaldt på hastearbejde, uden at der rigtigt var noget vigtigt. Så skulle man lige pludselig til at være opmærksom, siger Andreas Kron til TV 2 SPORT.

Men selvom der opstod panik i feltet, der i en periode var splittet til atomer, så faldt der atter ro på løbet. Efter fem kilometer var feltet igen samlet. I stedet endte etapen med en massespurt, der dog fik en uventet vinder i franske Florian Senechal.

Hvad med et dansker-angreb?

Og hvad er det oplagte spørgsmål til de to danske ryttere efter sådan en etape så?

Skal vi ikke have et dansker-angreb også?

- Jo, men Kron kom også og spurgte, om ikke vi skulle køre. Men det må blive i et andet løb. Jeg tror ikke helt, der er så meget pondus bag, hvis vi bare er to mand, siger Magnus Cort med et smil.

Og landsmanden stemmer i.

- Jeg snakkede med Magnus om det, om vi ikke skulle prøve. Men der ville nok ikke være så meget gang i det med to mand. Men det kunne da være en af dagene, siger Andreas Kron.

Lørdag er der igen bjerge på menuen i Vueltaen, når feltet bevæger sig fra Don Benito til Pico Villuercas.