Vuelta a España

Ekspert hylder rytters vilde comeback efter slemt styrt

Jay Vine fik vendt sin uheldige hovedrolle til noget nær helterolle med sin overraskende tredjeplads på 14. etape.

Det lignede ved første øjekast et af de helt grumme styrt, da Jay Vine 34 kilometer fra mål kolliderede med en servicebil og hamrede i asfalten på lørdagens bjergetape i Vuelta a Espana.

Det gjorde derfor kun præstationen endnu mere utrolig, da selvsamme Vine kom over stregen som nummer tre.

- Han røg virkelig hårdt ned, og det var altså med 60 kilometer i timen. Jeg troede ikke, han kom videre fra det, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

Alpecin-Fenix-rytteren så slemt medtaget ud, da han efterfølgende blev siddende midt på vejen for at modtage behandling.

Alligevel fik han indhentet dagens forreste ryttere, og han endte med at stikke af sammen med blandt andre etapevinderen Romain Bardet, der dog var 44 sekunder hurtigere i sidste ende.

- Det koster jo enormt mange kræfter at kæmpe sig tilbage og helt op blandt de forreste på sådan en etape efter et styrt. Jeg tager virkelig, virkelig hatten af for det, han gjorde i dag, siger Chris Anker.

Også Jay Vines eget hold var hurtigt ude med en lille hyldest efter etapen.

- Ingen etapesejr, ingen angrebspris, men uden tvivl dagens helt for os, skriver Alpecin-Fenix på Facebook.

- Et skrækkeligt styrt

Styrtet skete, fordi Jay Vine mistede balancen, idet han fik overrakt noget fra servicebilen - der i øvrigt ikke kunne klandres i situationen.

- Nej, nej, nej, han kører ind i den! Der er et skrækkeligt styrt, lød den umiddelbare indskydelse fra cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Han har slået sig. Det er knæet. Der er hul, supplerede ekspertkollega Rolf Sørensen.

Men altså ikke mere hul end at den hårdføre rytter kun blev overgået af Romain Bardet og Jesús Herrada på etapen.