Cykling

Holdkammerater forklarer skænderi efter etapesejr

Fabio Jakobsen ærgrer sig over, at en video, der viser et kortvarigt skænderi mellem ham og en holdkammerat, er kommet ud.

Bølgerne gik for et kort øjeblik højt, da Fabio Jakobsen kom i mål på fredagens etape i Vuelta a España.

Deceuninck - Quick-Step-rytteren formåede ikke at følge sine holdkammerater, da han skulle køres frem til spurten. I stedet endte det med, at det belgiske storhold kørte for franske Florian Senechal, der på imponerende vis vandt etapen.

Jeg synes ikke, at det er godt, at videoen kom ud

Fabio Jakobsen

Fabio Jakobsen mødte sin franske holdkammerat i målområdet og gav hollænderen en kontant besked, om hvordan de skulle have grebet tingene an. En episode, som de efterfølgende har fået talt igennem.

- Når man er en sprinter, er der et stort pres. Holdet kører for dig, så det er normalt at reagere sådan, når det ikke går sådan. Han kom til mig senere og sagde: "Undskyld, det er ikke sådan, jeg er. Det var på grund af adrenalinen. Du er min ven, og jeg er glad for, at du vandt", siger Florian Senechal til TV 2 SPORT.

Episoden blev filmet, og Vuelta-arrangørerne lagde videoen på Twitter. Her kan man høre, at Jakobsen var utilfreds med måden, der blev kørt leadout på.

- Tillykke. Men hvis du ikke kigger bagud, er du ikke en leadoutrytter, sagde den 24-årige sprinter.

Begge ryttere forklarer, at der ikke er nogen problemer efter episoden. For Fabio Jakobsen handlede det om at fortælle, hvad holdet skulle have gjort i situationen.

- Jeg er glad for, at han vandt. Men da jeg lykønskede ham i målområdet, fortalte jeg ham også, at hvis jeg ikke er på hjulet, er det bedre for holdet at sænke tempoet, så jeg kan komme tilbage.

"Ikke godt, at videoen kom ud"

At episoden overhovedet er nået til offentlighedens kendskab er noget, der ærgrer Fabio Jakobsen.

- Jeg synes ikke, at det er godt, at videoen kom ud, fordi det er mellem os og holdet. Jeg ved, at jeg skulle have sagt det i holdbussen, men jeg synes, at det var fair, at jeg sagde det til ham. Han troede, at jeg havde en punktering, men det havde jeg ikke, siger hollænderen.

Og han får opbakning fra TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det er som regel noget, man snakker om i bussen, så ingen ser det. Forskellen er, at her blev det filmet, men det er meget normalt. Det er vigtigt at evaluere, så man hele tiden bliver bedre.

- Fabio Jakobsen havde jo selvfølgelig håbet på, at han selv kunne vinde etapen. Men han er jo glad for, at det trods alt var Senechal, der vandt, når han ikke selv kunne, siger Chris Anker Sørensen.

Fabio Jakobsen har under årets Vuelta a España vundet to etaper, ligesom han også er at finde i løbets grønne pointtrøje.