Vuelta a España

Stjerne gav holdkammerat klar besked trods etapesejr

Fabio Jakobsen og Florian Senechal skulle lige tale finalen igennem, da de mødtes i målområdet efter etapen.

Taktikken blev fuldstændig ruineret, men fredagens etape endte alligevel som en succeshistorie for Deceuninck – Quick-Step.

Forsøget på at køre sprinterstjernen Fabio Jakobsen frem til spurten – et såkaldt leadout – fejlede, da der opstod huller i feltet. Hollænderen stoppede med at træde i pedalerne, og det belgiske storhold måtte finde på en alternativ taktik i løbet af ganske kort tid.

Planen blev ændret til, at franske Florian Senechal skulle køre spurten. Det gjorde han så godt, at han formåede at vinde etapen foran italienske Matteo Trentin.

Alligevel var alt ikke liv og glade dage, da Fabio Jakobsen mødte sin franske holdkammerat i målområdet. Det viser en video, som Vuelta-arrangørerne har lagt på Twitter.

- Tillykke. Men hvis du ikke kigger bagud, er du ikke en leadout-rytter, lød det kontant fra hollænderen, der afslutningsvis igen lykønskede Senechal og gav ham hånden.

På de sidste kilometer af 13. etape satte Deceuninck – Quick-Step-mandskabet et hårdt tempo i fronten af feltet, men med 1,8 kilometer til mål måtte Fabio Jakobsen give op. Han havde mistet kontakten til Senechal, og kræfterne rakte ikke til både at kæmpe sig tilbage og spurte for etapesejren.

"Jeg sagde, de skulle vente"

Hollænderen meddelte i radioen, at Senechal skulle køre spurten. Da de to ryttere mødtes ved podiet bagefter, forklarede franskmanden, hvad der gik galt.

- Jeg sagde til drengene, at de skulle vente, men vi var forrest. Vi ventede efter hjørnet, sagde Florian Senechal.

På tv-billederne kan man se, at de blåklædte Quick-Step-ryttere kortvarigt sænkede tempoet efter en rundkørsel en kilometer før mål, hvor de kiggede sig tilbage. Her gik det op for dem, at Jakobsen var tabt, og de måtte køre for Senechal.

I vinderinterviewet efter etapen fortalte Florian Senechal, at han troede, at Fabio Jakobsens fravær skyldtes en punktering.

Men sandheden er, at Fabio Jakobsen ikke havde kræfterne, og at han ikke havde den fornødne tro på egne evner.

- Når man er sprinter, ved man, at når det er ovre, er det ovre. Det var en rigtig hård dag, og vi har haft nogle hårde dage, siger han og glæder sig over, at holdet alligevel tog sejren:

- Når man ikke selv kan vinde, skal man give en holdkammerat chancen, sagde han til TV 2 SPORT.

Fabio Jakobsen har under Vueltaen vundet to etapesejre, og han fører inden de sidste otte etaper pointkonkurrencen suverænt.