Cykling

- Jeg tror, jeg har kørt mit sidste løb for Astana

Jakob Fuglsang har kørt for Astana siden 2013, men nu fortæller han selv, at han formentlig er fortid på det kazakhstanske hold.

Der er altid mange transferrygter om de store cykelstjerner, og Jakob Fuglsang har ikke været undtaget.

De seneste sæsoner har der løbende sviret rygter om, at danskeren skulle forlade Astana, hvor Fuglsang ellers har nydt stor succes. Men nu er den god nok, for det er hovedpersonen selv, der beretter om afskeden.

- Jeg tror godt, jeg kan sige, at jeg har kørt mit sidste løb for Astana, fortæller Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Vi må se, hvad resten af sæsonen bringer, men umiddelbart bliver jeg ikke ved Astana.

Mandag styrtede Jakob Fuglsang ud af Benelux Tour, hvor han både brækkede kravebenet og skulderbladet. Dermed kommer han ikke til at køre flere cykelløb i indeværende sæson.

Heldigvis for danskeren virker han fortrøstningsfuld, når snakken på den kommende sæson falder.

- Lige nu er jeg egentlig fortrøstningsfuld, men jeg har ikke skrevet under med noget hold endnu. Mere kan jeg ikke afsløre lige nu, men forhåbentlig går der ikke længe, før der bliver noget officielt ud.

Tidligere i august kunne Fuglsangs agent, Moreno Nicoletti, fortælle TV 2 SPORT, at der har været dialog med flere hold, og at en afklaring var på vej.

- Jeg har talt med flere hold, Quick-Step, Israel Start-Up Nation og Astana, men intet er på plads. Jeg har heller ikke nogle kontrakttilbud liggende til Jakob lige nu. Mange af holdene vil gerne vente til efter Vueltaen, og så må vi se, sagde Nicoletti.

Motiveret for den kommende sæson

Den igangværende sæson har på mange måder været en stor skuffelse for Fuglsang. Selv bruger han udtrykket "skraldespand" om denne sæson, der aldrig blev som håbet.

Men selvom sæsonen har været til glemmebogen, og dåbsattesten siger 36 år, er der stadigvæk ambitioner for fremtiden. Faktisk ser danskeren allerede nu frem mod næste sæson, hvor han håber på igen at få succes.

- Det handler om at se fremad, og næste år kommer der en sæson, der bliver bedre.

- Jeg ser fremad og er sikker på, at der nok skal være andre højdepunkter, der kommer i næste sæson.

TV 2 SPORTs cykeleksperter har tidligere under dette års Vuelta a España forholdt sig til Fuglsangs kontraktudløb med Astana og danskerens fremtidsmuligheder.

Her er, hvad de to eksperter sagde:

Rolf Sørensen

- Han er for god til at blive ren hjælperytter, for han kan stadigvæk vinde et Liége-Bastone-Liége og et Paris-Nice. Derfor skal han passe på med de helt store hold som INEOS Grenadiers og Jumbo-Visma. Men han skal også være varsom med at vælge de små World Tour-hold, da de ikke nødvendigvis vil kunne give ham den støtte, han har brug for.

Chris Anker Sørensen

- Jeg vil blive overrasket, hvis han søger hen på et hold, hvor han skal være hjælperytter. Det var han jo i starten af sin karriere, men nu vil han selv lave resultater og forfølge sine egne ambitioner. Derfor skal han passe på med hold som UAE, Jumbo-Visma og INEOS, da han trods sine kvaliteter vil være lidt nede i hierarkiet. Der har været snak om Cofidis og andre mindre franske hold, men der er flere eksempler på danskere, der ikke har haft succes med det.

Tidligere i karrieren har Jakob Fuglsang vundet OL-sølv og klassikeren Liège-Bastogne-Liège.