Cykling

Landstræner ærgrer sig - ville have udtaget Fuglsang til VM

Danmark får otte ryttere med til VM i landevejscykling i slutningen af september. Jakob Fuglsang skulle med, men et styrt koster ham pladsen.

Landstræner Anders Lund er ét stort smil, når han taler om mulighederne ved VM i linjeløb.

Det samme gælder, når snakken falder på, hvilke ryttere der skal med, fordi niveauet simpelthen er så højt.

Jeg synes egentlig, at formen var god og opadgående, så det er selvfølgelig bittert

Jakob Fuglsang

Men ikke overraskende forsvinder smilehullerne, da Jakob Fuglsang nævnes. Efter hans styrt i Benelux Tour er sæsonen nemlig slut for den rutinerede dansker, der har brækket sit kraveben og skulderblad.

Det betyder også et afbud til VM - hvor landstræner Anders Lund ellers havde booket en plads til danskeren.

Ville Jakob Fuglsang have været blandt de fem første navne, hvis det her ikke var sket?​

- Ja det ville han have været. Jakob er en meget vigtig rytter for det danske landshold. Uanset hvilken rute det er, er han en mesterskabsrytter og en klasserytter, som kan bidrage med rigtig meget, hvilket han også viste i Yorkshire på en relativ flad rute, siger Anders Lund til TV 2 SPORT.

Selv er Jakob Fuglsang også ærgerlig over at misse verdensmesterskabet, der i år køres i Belgien.

- Jeg havde sat næsen op efter at slutte stærkt af med nogle gode resultater og et godt VM og nogle gode løb til sidst i Italien. Jeg synes egentlig, at formen var god og opadgående, så det er selvfølgelig bittert, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Vi skal have en ny dansk verdensmester

Det var tidligere i dag (tirsdag), at Jakob Fuglsang bekræftede over for TV 2 SPORT, at hans sæson er ovre.

Cirka samtidig offentliggjorde Anders Lund de første fem navne i VM-truppen: Kasper Asgreen, Magnus Cort, Mikkel Honoré, Michael Valgren Hundahl og Mads Pedersen.

Den 13. september udtager han de sidste tre ryttere til holdet - og fraværet af Jakob Fuglsang ændrer ikke på, at det danske landshold kommer til mesterskabet med høje forventninger.

- Selvom det er ærgerligt, Jakob ikke er der, er det et fantastisk line-up med fantastisk individuel kvalitet Jeg forventer mig i virkeligheden allermest af deres indbyrdes evne til at arbejde sammen om det altoverskyggende mål: Vi skal have en ny dansk verdensmester.

- Det helt unikke - inden Jakob styrtede - er, at for første gang nogensinde - i hvert fald i min tid - melder alle sig klar, og de er alle på et højt niveau og har store ambitioner. Det var og er stadigvæk et fantastisk line-up - det skal vi holde fast i, forklarer Anders Lund.

De sidste tre ryttere til VM-holdet udvælger landstræneren fra sin bruttotrup. Dermed bliver det tre af følgende ryttere:

  • Andreas Kron (Lotto Soudal)
  • Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen (DSM)
  • Christopher Juul-Jensen (BikeExchange)
  • Michael Mørkøv (Quick-Step)
  • Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation)
  • Mikkel Bjerg (UAE)
  • Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)