Cykling

Landstræner bifalder rytteres VM-drømme - har dog ét men

Ifølge Anders Lund er flere kaptajner en vej til VM-succes. Rytterne må gerne drømme om individuel succes, men han har det sidste ord.

Du har nok hørt en håndfuld gange, at Danmark har gode medaljechancer i herrernes linjeløb ved årets VM.

For det har været et succesfyldt år set med danske briller. Måske du for eksempel husker:

  • Kasper Asgreen vandt Flandern Rundt og E3 Saxo Bank Classic
  • Magnus Corts to etapesejre i Vueltaen
  • Mads Pedersen først over stregen i Kuurne-Bruxelles-Kuurne

Det er bare et par af mange store resultater, danskerne har leveret i år. Resultater, der skaber optimisme inden VM i slutningen af september.

Her vil flere danskere formentlig drømme om at stå øverst på VM-podiet - blandt andre formstærke Magnus Cort.

- VM er jo det største. For mig er der i hvert fald ikke nogen sammenligning. Så det ville være helt fantastisk at have den her regnbuetrøje, det ville være kæmpe stort, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Han er blevet udtaget til VM-truppen sammen med Kasper Asgreen, Mikkel Honoré, Mads Pedersen og Michael Valgren.

Vi er blandt de bedste nu og er farlige, når vi kommer ud at sidde

Anders Lund, landstræner

Den 13. september udtager landstræner Anders Lund de sidste tre ryttere - og han er godt klar over, at flere af dem har samme store mål: At blive verdensmester.

- Det er fint nok, de har en drøm. Men der ligger også en præmis med de fem ryttere (der blev udtaget tirsdag, red.). Det er mig, der sætter rollefordelingen til sidst - og brikkerne skal gå op.

- Det er ikke alle, der kan vente til den allersidste stigning. Vi bliver nødt til at have folk i de forskellige faser, forklarer Anders Lund.

Landstræneren understreger dog, at Danmark vil have flere kaptajner i linjeløbet.

Herunder kan du stemme på den dansker, der i dine øjne har de største vinderchancer til VM. Artiklen fortsætter under afstemningen.

Afstemning

Hvilken dansker har størst vinderchancer til VM?

Vil angribe sig ud af problemer

VM køres i år i Flandern, og herrernes linjeløb er et langt et af slagsen. Rytterne skal nemlig tilbagelægge 268,3 kilometer - med start i Antwerpen og mål i Leuven.

Her er danskerne blandt favoritterne, og derfor er de også klar til at tage ansvar.

- Det skal gerne inspirere og være en del af hele vores offensive måde at køre på, at vi har en aggressiv tilgang, hvor vi angriber os ud af problemerne. Det har vi bredden til - vi er blandt de bedste nu og er farlige, når vi kommer ud at sidde, forklarer Anders Lund.

Foruden udtagelsen af de sidste tre ryttere skal Anders Lund have fastlagt rytternes roller.

Her tror landstræneren, det bliver vigtigt at satse på flere kaptajner - ikke kun til det her VM.

- Jeg tror på sigt, at vi skal vænne os til at køre på den offensive måde, hvor alle har lyst til at være en del af det - og at vi kan køre med flere kaptajner, så vi er farlige i flere af løbets faser, siger han.

Magnus Cort vinder 12. etape Video: TV 2 SPORT

En af dem, der håber at få en kaptajnrolle, er formentlig Magnus Cort. Verdensmesterskabet om godt tre uger har i hvert fald rumsteret meget i hovedet på bornholmeren, der lige nu er brandvarm i Vueltaen med to etapesejre.

- I år har det fyldt en del faktisk. Der har jeg tænkt på i lang tid, at ruten kunne ligge godt til mig - hvis det kunne blive, så kunne det sagtens blive i år. Derfor har jeg også prøvet at lægge sæsonen efter det, særligt efter Tour de France, fortæller Magnus Cort.

VM afvikles i perioden 19.-26. september med herrernes linjeløb den sidste dag.