Vuelta a España

41-årige Valverde forlænger karrieren

Alejandro Valverde nærmer sig et comeback efter sit grimme styrt i Vuelta a España.

I 19 år har Alejandro Valverde levet livet som professionel cykelrytter.

Og det bliver også til et enkelt år mere, selvom spanieren er fyldt 41 år og havde indstillet sig på, at 2021 skulle blive karrierens sidste. Fredag har Valverde bekræftet, at han har forlænget sin kontrakt med Movistar.

- Jeg fortsætter i 2022. Jeg har styrken og motivationen til at kunne hjælpe andre eller selv jagte sejre, siger han til spansk Eurosport.

Tilbage i februar 2020 meddelte stjernerytteren ellers, at denne sæson ville blive den sidste, og at en medalje ved OL i Tokyo, var det altoverskyggende mål. Det skete som bekendt ikke.

Spanieren debuterede på cykelsportens øverste niveau i 2002, hvor han fik kontrakt hos storholdet Kelme - Costa Blanca. Og siden da har han skrevet sig ind i historiebøgerne som en af de største ryttere nogensinde.

Øjner snarligt comeback efter grimt styrt

Spanieren stillede i august til start i årets sidste Grand Tour, Vuelta a España, men allerede på 7. etape måtte han forlade løbet efter et alvorligt styrt.

Det gik galt for den spanske stjerne i et sving. Video: Jonas Kjærsgaard

Dagen efter kom det frem, at Alejandro Valverde havde brækket sit kraveben, og at han skulle igennem en mindre operation. Men den tidligere verdensmester er allerede i så meget bedring, at han øjner et snarligt comeback.

Nu er målsætningen at køre sig til at topresultat i det store italienske endagsløb Lombardiet Rundt, der køres i starten af oktober.

- Det går godt med genoptræningen, men ribbenene generer mig stadig en smule.

- Planen er at vende tilbage senere på måneden til Giro di Sicilia, så jeg kan køre mig i form til Lombardiet Rundt, siger Alejandro Valverde.

Alejandro Valverde har i karrierens løb vundet en lang række store cykelløb.

På den lange liste af sejre kan man eksempelvis finde fem triumfer i Fléche Wallonne, fire sejre i Liége-Bastogne-Liége, 12 etapesejre i Vuelta a España og én samlet sejr i det tre uger lange spanske etapeløb.

Derudover formåede han i 2018 at vinde verdensmesterskabet i linjeløb.