Cykling

Cort gik imod sin sportsdirektør, da han vandt for tredje gang

Magnus Cort følte sig undervejs nødsaget til at gå imod sin sportsdirektørs ordre, da han fredag vandt 19. etape af Vuelta a Espana.

Magnus Cort gamblede på 19. etape af Vuelta a Espana.

Sammen med 22 andre ryttere var han kommet i et tidligt udbrud, men samarbejdet fungerede ikke optimalt, og undervejs ville Cort derfor have ryddet ud i gruppen.

Men den tanke delte danskerens sportsdirektør Juan Manuel Garate ikke, hvorfor Cort blev nødt til at modsige sig sin sportsdirektørs ordre.

- Vi var lige lidt uenige derude på et tidspunkt, for han (Juan Manuel Garate, red.) ville have, at vi skulle samle gruppen, og jeg sagde nej, vi bliver nødt til at splitte det.

- Og så hørte vi ikke mere fra det, men det er han nok ikke utilfreds over, fortæller en grinende Magnus Cort til TV 2 SPORT efter etapen.

- Nu gad jeg ikke høre mere på ham sige, at vi skulle køre rundt, når jeg gerne ville køre gruppen ned, og det lykkedes så heldigvis.

Sportsdirektør stolt af Cort

Selvom der undervejs var en smule uenighed mellem Magnus Cort og Juan Manuel Garate, har sportsdirektøren kun rosende ord tilovers for sin danske rytter.

- Han er en dræber. Du har sprinterne, bjergrytterne, de alsidige, vinderne og så har du dræberne. Og Magnus er en af dem. Når han ser, han har en chance, er han meget svær at holde tilbage, fortæller sportsdirektøren til TV 2 SPORT.

- Jeg lagde noget pres på Magnus til sidst, og jeg sagde til ham, at han blev nødt til at køre den hjem, for holdet havde arbejdet så hårdt, så han måtte ikke lave nogle fejl. Og ja, han er bare en dræber.

Blev opmuntret i radioen

Overordnet er Cort glad for den hjælp, han fik af sportsdirektør Juan Manuel Garate på fredagens 19. etape af Vuelta a Espana. Det bidrog til, at Cort kunne køre først over målstregen.

- Han var meget begejstret. På de sidste 10 kilometer havde han radioen helt i bund næsten hele tiden, og råbte go, go, go!, fortæller Cort ifølge Cyclingnews.

- Så vi kunne virkelig mærke, at han ville det her, og han gjorde et fantastisk stykke arbejde med at fortælle os, hvad der ventede os på etapen. Også i små detaljer, så vi vidste, hvad vi skulle gøre.

Lørdag køres 20. etape af Vuelta a España, og den kan ses direkte på TV 2 SPORT fra klokken 14.25.

Magnus Cort var yderst tilfreds med sin tredje etapesejr i årets Vuelta a Espana. Video: TV 2 SPORT