Vuelta a España

Cort overgår Riis - her er alle Grand Tour-sejrene

I 2016 vandt Magnus Cort for første gang en Grand Tour-etape. Nu har han vundet syv.

Magnus Cort kender efterhånden følelsen af at stå øverst på podiet.

Den 28-årige dansker har i løbet af de seneste år leveret mange store præstationer i nogle af verdens største cykelløb. I Grand Tour-sammenhæng har han slået sit navn fast i en sådan grad, at han nu er historiens mest vindende dansker.

Magnus Cort har under årets Vuelta a Espana krydset målstregen først hele tre gange, og det har bragt ham op på syv Grand Tour-etapesejre i karrierens løb.

Dermed overgår han Bjarne Riis, der i sin aktive karriere vandt seks etaper.

Magnus Corts etapesejre i Grand Tours

  • 2016: 18. og 21. etape i Vuelta a España
  • 2018: 15. etape i Tour de France
  • 2020: 16. etape i Vuelta a España
  • 2021: 6., 12. og 19. etape i Vuelta a España

Foruden de syv Grand Tour-etapesejre har Magnus Cort også vundet etaper i store etapeløb som Paris-Nice og BinckBank Tour, der nu køres under navnet Benelux Tour.

At Magnus Cort nu har overgået Bjarne Riis kommer ikke som nogen overraskelse for rekordens tidligere indehaver. Det fortalte han i forbindelse med Corts sejr på Vueltaens 12. etape, hvor han tangerede rekorden.

Tror du, han kan overtage Riis' rekord?

- Ja, det vil jeg sige - nærmest med garanti. Det er 100 procent sikkert. Men der stormer også unge drenge op nedefra, sagde Bjarne Riis, der i 2007 indrømmede, at hans Tour-triumf i 1996 og de seks etapesejre var vundet ved hjælp af doping.

Magnus Cort er med sine tre etapesejre i årets Vuelta a Espana den mest vindende rytter sammen med pointtrøjens indehaver, Fabio Jakobsen, og Primoz Roglic, der er i den røde førertrøje.