Vuelta a España

Cort sender dybfølt tak til holdkammerat

Magnus Cort vandt fredag sin tredje etapesejr i dette års Vuelta a España, og danskeren giver holdkammeraten Lawson Craddocks en stor del af æren.

Magnus Cort bliver ved med at overgå sig selv.

På fredagens 19. etape formåede den danske EF Education-NIPPO-rytter på smukkeste vis at færdiggøre en lang og intens dag i udbrud, da han spurtede sig først over målstregen. Det var danskerens tredje etapesejr i dette års Vuelta a España.

Efter etapens afslutning var danskeren hurtig til at lovprise holdkammeraten Lawson Craddock, der også var en del af det afgørende udbrud.

- Det er ubeskriveligt. Det er kæmpe, kæmpestort. Jeg troede egentlig, at de ville hente os mange gange, fortæller han til TV 2 SPORT.

- Det var fantastisk, at vi kunne holde den, og jeg troede ikke på det før 5-6 kilometer før mål, da jeg hørte, at vi havde omkring 20 sekunder.

Kunne I have holdt den uden Craddock?

- Nej det kunne jeg ikke. Han var altafgørende, det er der ingen tvivl om. Jeg havde ikke turde håbe på, at han også ville være med, når vi skulle til at køre gruppen ned, men der blev kigget meget på mig, og han blev sendt i forvejen nogle gange. I sidste ende gik kabalen op, og det var perfekt.

Top tre på etapen

  1. Magnus Cort
  2. Rui Oliveira
  3. Quinn Simmons

Holdkammerat med store roser til Cort

Lawson Craddock var selv lykkelig efter etapen, og han nyder at være holdkammerat med danskeren.

- Når du har en leder som Magnus, er det nemt at give sig selv fuldt ud. Vi tror virkelig på ham, og det hjælper meget, når man skal lide, siger han til TV 2 SPORT.

- Det var ren stædighed, at vi kunne holde forspringet, men vi samarbejdede godt til sidst, selvom de sidste 10 kilometer var super hårde. Med Magnus er alt muligt, og nu skal vi fejre det i aften.

Fredagens sejr var den tredje etapesejr for Magnus Cort i dette Vuelta a España, og hans sjette i alt i den spanske Grand Tour. Og da han tidligere også har vundet en etape i Tour de France, er nu den dansker i historien med flest etapesejre i Grand Tour-sammenhæng. Se alle hans sejre her.

Lørdag køres 20. etape af Vuelta a España, og den kan ses direkte på TV 2 SPORT fra klokken 14.25.

Magnus Cort var yderst tilfreds med sin tredje etapesejr i årets Vuelta a Espana. Video: TV 2 SPORT