Vuelta a España

- Det er en drøm, og jeg håber virkelig ikke, jeg vågner, siger Cort

Det var først med seks kilometer til mål, at Magnus Cort begyndte at tro på, at udbruddet holdt hjem.

Magnus Cort har lige lavet hattrick i årets Vuelta a España, og han kan næsten ikke forstå det.

- Det er fantastisk. Det er en drøm, og jeg håber virkelig ikke, jeg vågner, siger han i vinderinterviewet umiddelbart efter 19. etape.

I et stort udbrud med andre landsmanden Andreas Kron og hans holdkammerat Lawson Craddock viste danskeren sig igen som den stærkeste.

- Jeg vil gerne takke min holdkammerat Lawson Craddock for at gøre et virkelig fantastisk stykke arbejde. Jeg kunne ikke havde gjort det uden ham i udbruddet.

Troede ikke på det før sidste seks kilometer

Craddock var fundamental for, at udbruddet kunne holde et jagtende felt bag sig. Det lykkedes udbruddet lige akkurat med. Bare 18 sekunder adskilte udbrud og feltet.

- Det var ikke før de sidste fem eller seks kilometer, at jeg begyndte at tro på det. De holdt os altid tæt. Det var virkelig hårdt, og vi arbejdede ikke altid godt sammen foran og havde nogle angreb, som decimerede gruppen, siger Magnus Cort og tilføjer:

- Til sidst havde alle trætte ben, og det var svært at arbejde sammen i det kuperede terræn, men på en eller anden måde formåede vi at holde sammen på det, siger Magnus Cort.

Fredagens etapesejr er hans sjette af slagsen i Vuelta a España. Han tog hul på den konto i 2016, da han vandt to etaper. I 2020 vandt han også en etape.