Vuelta a España

Beskeder overvælder Magnus Cort

Magnus Cort har haft travlt med at svare på folks lykønskninger efter sit Vuelta-hattrick.

Når man vinder tre etaper i et af verdens største cykelløb, vækker det opsigt. Selvfølgelig, fristes man til at sige.

Det kan Magnus Cort skrive under på. Dagen efter danskerens tredje etapesejr i Vuelta a España har hans indbakke været på overarbejde.

Hvordan har reaktionerne været dagen derpå?

- De har været mange. Det er helt vildt. Jeg føler nærmest, der er kommet flere og flere beskeder efter hver gang. Det er stort, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT inden 20. etape.

Den 28-årige bornholmer har nu vundet syv Grand Tour-etaper, og hvis han ikke allerede var et kendt og respekteret ansigt i cykelfeltet, er han det i hvert fald nu.

Det er nemlig ikke kun hans indbakke, der bugner af beskeder. Hans kollegaer i feltet søger også hen til ham.

Kan du mærke, at det har ændret din status i feltet?

- Ja, det tror jeg helt sikkert, at det har. Der er virkelig mange, der har været forbi for at sige "Godt kørt".

- Også efter etapen, hvor jeg blev hentet lige før stregen (11. etape, red.). Det var næsten der, hvor flest var forbi dagen efter. Det var lidt sjovt, at de sagde tillykke, siger Magnus Cort, der pointerede sine kollegaer, at han jo altså ikke havde vundet etapen.

Havde aldrig troet på tre etapesejre

Efter en hård dag i sadlen fredag fortæller Cort, at han lørdag ikke har planer om at være i søgelyset. Selvom der venter over 200 kilometer, håber han at få tid til at nyde sin Vuelta.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet på tre etapesejre. Jeg kom hertil og håbede på en, og så kan man jo altid drømme om to. Men tre havde jeg slet ikke tænkt over, siger Magnus Cort.

Efter Vueltaen venter der et stort mål for danskeren, der håber på et topresultat til VM, som begynder i sidste uge af september.