Vuelta a España

Forvirret holdkammerat anede intet om stjernes exit

Enric Mas så forvirret ud, da spanske journalister fortalte ham, at Miguel Angel Lopez var stået af.

Da Miguel Angel Lopez stod op lørdag, var han nummer tre i Vuelta a España. Det er han ikke længere. Slet ikke faktisk. Han er nemlig ude af løbet.

Dagen inden Vueltaens afslutning gad han ikke cykle mere, da han pludselig så podieplaceringen forsvinde ud i horisonten. Meldinger fra spanske journalister går på, at han i et raserianfald valgte at forlade løbet, mens hans intetanende Movistar-holdkammerater kørte videre.

Da hans holdkammerat Enric Mas kom i mål og fik beskeden af en horde af spanske journalister, så han meget forvirret ud.

- Det vidste jeg ikke noget om, lød det fra spanieren, der er nummer to i løbet.

- Selv hvis Lopez har forladt løbet, kan vi være glade for, hvad vi har gjort – og forhåbentlig får vi en plads på podiet, tilføjede Enric Mas.

Sådan så han ud, da han fik at vide, at Lopez var udgået. Interviewet er på spansk:

Rojas: - Jeg var overrasket

Mens Enric Mas var en del af den hæsblæsende finale, hvor en klassementskamp blev udkæmpet, kunne en anden af hans holdkammerater tage det lidt mere roligt. José Joaquin Rojas havde således tid til at lytte til holdets radio, hvor han pludselig fik en overraskende melding om Miguel Angel Lopez.

- Jeg vidste ikke, han stod af, før jeg hørte det over radioen. For at være ærlig var jeg overrasket. Alle reagerer forskelligt i situationer. Vi ved alle, at han er en stor mester, men vi kan analysere på det senere og se, om han har nogle problemer, siger José Joaquin Rojas.

Inden Lopez stod af, forsøgte den rutinerede spanier at hjælpe Lopez med at minimere tidsforskellen op til gruppen med Jack Haig og Adam Yates, der var i gang med at stjælpe Lopez’ podieplacering fra ham.

Da Rojas havde brugt sine kræfter op, gav Lopez også op kort tid efter.

- Efter det ved jeg ikke, hvad der skete med ham, siger Rojas.

Miguel Angel Lopez har ikke udtalt sig om etapen endnu.