Vuelta a España

Cort hædret med fornem Vuelta-pris

Magnus Cort er blevet kåret til den mest angrebsivrige rytter i dette års Vuelta a España.

Magnus Cort har været her der og alle vegne under dette års Vuelta a España.

Helt fra løbets indledning har danskeren udvist stor angrebslyst, og det er ikke gået ubemærket hen.

Efter hver etape bliver den mest angrebsivrige rytter på dagen tildelt det røde rygnummer, som rytteren får lov til at bære på den efterfølgende etape.

Men udover det uddeler arrangørerne også en samlet pris til den rytter, der gennem hele løbet har været mest angrebsivrig, også kaldt Combativity Award.

Her er valget i år faldet på Magnus Cort. Det oplyser arrangørerne til TV 2 SPORTs reporter Søren Reedtz. Derfor skal danskeren efter søndagens sidste etape hyldes på podiet.

At valget er faldet på Magnus Cort giver god mening. Danskeren har været i sit livs form, hvor han undervejs i løbet har vundet tre etapesejre, mens han også har kørt flere andre topresultater hjem undervejs.

Corts etapesejre i dette års Vuelta

  • 6. etape
  • 12. etape
  • 19. etape

Mere succes kan være på vej

Vuelta a Espana afsluttes søndag med en 33 kilometer lang enkeltstart, og her er det ikke utænkeligt, at der kan komme mere succes til Magnus Cort.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen har nemlig danske Magnus Cort blandt sine største favoritter til søndagens enkeltstart, hvor kun enkelte ryttere bliver vurderet en større chance for sejr. Læs Chris Anker Sørensens beskrivelse af etapen her.

Det skyldes, at enkeltstarten finder sted efter 20. etaper, hvorfor det lige så meget handler om, hvor meget energi rytterne har tilbage, som det handler om, hvor dygtige de er på en enkeltstartscykel.

- På sidstedagen af en Grand Tour er tanken ved at være tom, og derfor er det ikke sikkert, at det normale styrkeforhold på en enkeltstart er gældende, siger Chris Anker Sørensen.

- Meget handler om, hvad der er tilbage i benene, og hvor meget smerte man fortsat kan udholde. Derfor kan vi helt sikkert godt komme til at se ryttere, der overrasker positivt, men også ryttere, der skuffer.

Chris Anker Sørensens største favoritter på 21. etape

  1. Jan Tratnik
  2. Primoz Roglic
  3. Magnus Cort

Magnus Cort har tidligere vundet 21. etape af Vuelta a España, da han i 2016 spurtede sig først over stregen i en massespurt.