Vuelta a España

Se Cort blive hyldet på podiet

Magnus Cort er blevet kåret til den mest angrebsivrige rytter i dette års Vuelta a España, og han blev efter løbets afslutning hyldet på podiet.

Magnus Cort har aldrig været bedre end under dette Vuelta a España. Han har været på alles læber og har tilmed vundet tre etapesejre undervejs i løbet.

Det resulterede søndag aften i, at Cort skulle en tur på podiet for at modtage en prestigefuld pris.

Danskeren er nemlig blevet kåret til løbets mest angrebsivrige rytter, også kaldet Combativity Award. En pris, der hvert år uddeles til den rytter, som ifølge løbets jury har været mest iøjnefaldende og angrebslysten.

Prisen sætter et perfekt punktum for danskerens indsats i løbet, der nok sent vil blive glemt.

Corts etapesejre i dette års Vuelta

  • 6. etape
  • 12. etape
  • 19. etape

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen har også svært ved at finde passende vendinger, når han skal beskrive Corts indsats i dette års spanske Grand Tour.

- Jeg havde så store forventninger til ham inden løbet, at jeg vil gå så langt at sige, at jeg var blevet skuffet, hvis ikke han havde vundet en etape. Men at vinde tre etaper havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Det, han har præsteret, har været vanvittigt, siger han.

Rolf Sørensen er også voldsomt begejstret for Corts indsats i løbet.

- Det siger selv. Det er bare fuldstændig vildt. Det er den bedste Cort, vi har set. Han har virkelig udvidet sit repertoire, siger han til TV 2 SPORT.

Var tæt på ny sejr på sidste etape

Magnus Corts tre etapesejre var søndag aften tæt på at blive til fire, da det kun var løbets vinder, Primoz Roglic, der kørte hurtigere end danskeren på løbets afsluttende enkeltstart.

Danskeren brændte en fremragende tid af, da han var hurtigst på alle mellemtiderne og krydsede målstregen i tiden 44 minutter og 16 sekunder.

Magnus Cort viste for sidste gang gode ben i Vuelta a España, da han satte bedste enkeltstarttid på sidste etape. Video: TV 2 Sport

Ingen af de øvrige ryttere truede efterfølgende Corts tid, og derfor lignede det pludselig, at bornholmeren var på vej mod fjerde etapesejr i løbet. Desværre var Roglic for stærk, og han kom i mål 14 sekunder hurtigere end danskeren.

Top-3 på etapen

  1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
  2. Magnus Cort (EF Education-NIPPO) +0:14
  3. Thymen Arensman (Team DSM) +0:52

Magnus Cort er blandt de største favoritter, når VM i belgiske Flandern senere på måneden skal afvikles.