Cykling

Eksperter giver topkarakterer til Vuelta-danskere

TV 2 SPORTS cykeleksperter er svært begejstrede over, hvordan de danske ryttere har præsteret under dette års Vuelta a España.

Et ærgerligt exit, tre etapesejre, løbets mest angrebsivrige rytter og et hav et top 10-placeringer.

Selvom der kun var tre danskere til start, og den ene udgik tidligt, har dannebrog virkelig præget dette års Vuelta.

Chris Anker Sørensen, der er cykelekspert for TV 2 SPORT, er også efterladt med en følelse af stolthed, når han ser tilbage på danskernes præstation i løbet.

- Danmark havde reelt kun to ryttere med, da Würtz udgik tidligt, og de har jo fået vildt meget ud af løbet. Spanien havde 40 ryttere med, og de har ikke fået nogen etapesejr, mens vi har fået tre. Det er lidt sjovt at tænke på.

TV 2 SPORTs cykeleksperter Chris Anker Sørensen og Rolf Sørensen har evalueret de tre danske præstationer, og giver deres vurderinger af, hvordan det er gået dem.

Chris Anker Sørensens karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Magnus Cort

  - Han sprænger nærmest karakterskalaen. Han har kørt helt fantastisk. Hvis man kunne give syv, havde jeg også gjort det. Det er vanvittigt, hvad han har præsteret.

  - Han lavede de der præstationer, hvor man tænke over, hvordan det kunne lade sig gøre. Man kan også høre i feltet, at rytterne snakker om, hvor god han er. Det er en toppræstation og en topkarakter.

  6
 • Andreas Kron

  - Han har haft en rigtig god debut. Han har ramt mange udbrud og har kørt tre top-10 placeringer hjem. Rigtig flot løb af ham.

  - Han har kørt en virkelig flot Vuelta, og han har god grund til at være stolt.

  - Jeg havde været tilfreds, hvis han bare havde kørt en enkelt top-10 hjem, så han har præsteret mere, end hvad vi kunne forvente.

  - Det er ikke verden største femtal, men jeg vil hellere give et lille femtal end et stort firtal, for han har virkelig gjort det godt.

  5
 • Mads Würtz Schmidt

  - Det er svært at give ham en karakter, for han udgik relativt tidligt i løbet. Han virkede til at være godt kørende, men det blev aldrig til noget på grund af styrtet. 

  - Det endte med at være en kæmpe skuffelse for ham, for han var i god form, men udgik desværre så tidligt. Jeg tror, han havde kørt et flot løb, men det nåede vi aldrig at finde ud af.

  UB

Mads Würtz Schmidt ankom til det netop overståede Vuelta a España med store forhåbninger om personlig succes. Formen var god, ligesom selvtilliden var i top efter Würtz tidligere på sommeren var blevet dansk mester.

Faktisk havde danskeren planer om at skulle iklæde sig førertrøjen i det spanske løb, da løbet blev indledt med en kort enkeltstart.

- Hvis jeg kører en god tid og kører noget sidevindsræs på anden etape, så kan det jo godt være, der er en rød trøje.

- Den ligger langt ude, men jeg bliver nødt til at prøve på den, sagde Israel Start-Up Nation-rytteren til TV 2 SPORT forud for løbet.

Desværre styrtede den danske mester på femte etape og måtte udgå to etaper senere med smerter fra styrtet. Derfor blev dette års Vuelta aldrig nogen succes for Mads Würtz.

Rolf Sørensens karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Magnus Cort

  - Jeg vil næsten sige, jeg er uden ord. Så god har han været. Han har imponeret hele cykelverdenen. Man kan være ”heldig” at vinde en enkelt etape, men at vinde tre - det er dybt imponerende

  - Det er bare fuldstændig vildt. Det er den bedste Cort, vi har set. Han har virkelig udvidet sit repertoire.

  - Jeg er så imponeret over ham, og det tegner virkelig godt for fremtiden. Han har lagt et lag mere på, så vi kan virkelig tillade os at forvente store ting fra ham fremover også. 

  6
 • Andreas Kron

  - Det er hans første Grand Tour, og han har gjort det fabelagtigt. Han har været synlig, kørt aggressivt, og han har deltaget i finalerne.

  - For at komme helt op på seks skulle han nok have vundet en etape, men derfor er det et stort femtal. Han har kørt i top-10 tre gange, og det er hans første Grand Tour. Det skal vi heller ikke glemme. 

  - Det er mere end godkendt, det han har leveret.

  5
 • Mads Würtz Schmidt

  - Det er bare uheldigt, for han var i god form, og det viser han også nu i Benelux Tour.

  - Vi havde virkelig regnet med, han ville køre et flot Vuelta. Det tror jeg, han havde gjort. 

  - Men det er cykelløb, og sådan er det en gang imellem. Han skal nok rejse sig og komme videre. 

  UB

Næste store opgave for de danske ryttere bliver ved VM i Flandern, der afvikles den 26. september.

Her har landstræner Anders Lund allerede nu udtaget fem ryttere, der skal repræsentere Danmark, og de sidste tre ryttere bliver udtaget mandag den 13. september. Både Andreas Kron og Mads Würtz håber at blive udtaget.

De fem første ryttere, der er udtaget

 • Kasper Asgreen (Deceuninck – Quick-Step)
 • Magnus Cort Nielsen (EF Education-NIPPO)
 • Mikkel Frølich Honoré (Deceuninck – Quick-Step)
 • Michael Valgren Hundahl (EF Education-NIPPO)
 • Mads Pedersen (Trek-Segafredo)