Cykling

Skuffet stjerne vraget til VM

Den rutinerede belgier Philippe Gilbert er ikke udtaget til VM på hjemmebane. Det er han skuffet over.

Det kunne have været en stor oplevelse, men for Philippe Gilbert bliver det kommende VM en skuffelse.

Den rutinerede belgier, der vandt VM i 2012, skal ikke køre om regnbuestriberne på hjemmebane. Philippe Gilbert er ganske enkelt ikke udtaget til VM, og det er han skuffet over, fortæller han til Sporza.

- Jeg var klar til at lægge mine personlige ambitioner 100 procent væk. Jeg ville glemme mig selv fuldstændigt for at genopleve, hvad jeg prøvede med Tom Boonen i Madrid, min egen VM-sejr i Valkenburg eller Greg van Avermaets OL-guld i Rio, siger Gilbert til Sporza.

Men landstræneren Sven Vanthourenhout har alligevel fravalgt Gilbert, ligesom van Avermaet heller ikke er udtaget. Han satser i stedet på andre ryttere.

- Det er to ryttere, der har betydet meget for os som cyklenation - og det gør de stadig, siger landstræneren til Sporza.

- Men Wout van Aerts alsidighed kombineret med styrken fra de andre ryttere gør, at de fortjener at være med ved VM. For at være ærlig var det ikke tilfældet med van Avermaet og Gilbert, tilføjer Vanthourenhout.

Belgiens VM-hold

  • Wout van Aert
  • Remco Evenepoel
  • Tiesj Benoot
  • Victor Campenaerts
  • Tim Declercq
  • Yves Lampaert
  • Jasper Stuyven
  • Dylan Teuns

VM 2021 afvikles i Flandern fra 19. til 26. september. Den dansker landstræner Anders Lund har udtaget fem ud af otte ryttere: Kasper Asgreen, Magnus Cort, Mikkel Frølich Honoré, Michael Valgren og Mads Pedersen.

De sidste danske ryttere ventes at blive udtaget mandag den 13. september.