Cykling

Sportsdirektør er sikker på, Cort kan vinde VM

Med under tre uger til VM har danske Magnus Cort ramt topform med tre etapesejre i Vuelta a España.

Se cykel-VM fra 19.-26. september på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

En præstation til historiebøgerne kaster uundgåeligt tankerne i retning af det forestående VM i landevejscykling.

Kan Magnus Cort blive den anden danske herrerytter til at iklæde sig den ikoniske regnbuetrikot - det synlige bevis på titlen som verdensmester?

Sportsdirektør på EF Education-NIPPO Ken Vanmarcke maner til besindighed - og så alligevel:

- Fysisk kan han helt sikkert vinde, men det er VM. Det er ikke altid så ligetil og heller ikke altid det mest logiske løb. Men jeg tror på, at han har en realistisk chance. Kan han holde sig frisk, forblive rolig og ikke læse for mange nyheder, har han helt sikkert en god chance, siger han til TV 2 SPORT.

Bookmakerne har også fået øjnene op for Magnus Cort. Hos Bet365 er kun Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe og Sonny Colbrelli større favoritter.

Aldrig været bedre, siger ekspert

Cort slog under årets Vuelta a España den danske rekord for flest Grand Tour-etapesejre, da han med tre sejre gik forbi Bjarne Riis og kom op på syv i alt.

Den uhyggelige form blev mejslet i granit, da han på søndagens afsluttende enkeltstart kun blev slået af den olympiske mester i enkeltstart, Primoz Roglic.

Og med tanke på en voldsomt hård VM-rute i Flandern med mange korte, men stejle stigninger lover det godt, mener TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Han hører også til blandt favoritterne til det verdensmesterskab, der kommer om 14 dage. Han skal nok bevare den form, og så skal han have en fantastisk opbakning til VM, for lige nu er han sammen med Kasper Asgreen vores bedste kort, siger Rolf Sørensen.

- Vi ved selvfølgelig, at hans form er 100 procent, og han har aldrig været bedre. Vi skal huske på, at han både har kørt Tour og Vuelta. Der er ikke ret mange, der kommer ud af en Vuelta så stærkt, som han har gjort. Han har lagt flere lag på sin styrke.

Eksperten mener, at Cort skal holde sig i ro i en lille uges tid, og at han kun har brug for to rigtig hårde træningsture før VM i landevejsløb, der køres den 26. september.

Artiklen fortsætter efter grafikken

Magnus Corts vilde Vuelta

 1. 2021

  1. 4. etape

   Magnus Cort kørte med i massespurten, men blev henvist til tredjepladsen.

  2. 6. etape

   Magnus Cort rammer udbruddet, men mod den stejle afslutning sidder han alene og blivre jagtet af favoritfeltet og især Primoz Roglic. Han lykkes dog med at holde den seneste Vuelta-vinder bag sig og tager etapesejren.

  3. 12. etape

   På den bjergrige etape blev de tungeste sprintere sorteret fra, og i et decimeret felt blev Cort afleveret perfekt i massespurten og henviste stjerner som Michael Matthews og Matteo Trentin til sekundære placeringer.

  4. 19. etape

   Cort rammer igen udbruddet på den kuperede etape, og i finalen afviste han relativt sikkert rivalerne.

  5. 21. etape

   En Vuelta til historiebøgerne bliver rundet af med en imponerende og overraskende andenpladsen på enkeltstarten. Han blev slået af Vuelta-vinderen Primoz Roglic, der kørte de 34 kilometer 14 sekunder hurtigere.

Flere danske stjerner er udtaget

Dansk cykelsport er lige nu inde i en sand guldalder, hvor den ene store sejr efter den anden bliver kørt i hus.

Derfor slår Rolf Sørensens ekspertkollega Chris Anker Sørensen fast, at Cort langt fra er det eneste solide danske kort til VM.

- Jeg synes også, Kasper Asgreen er med i ligningen, og vi skal også huske Mads Pedersen. Det kommer også an på, hvordan han er kørende. Hele holdet skal selvfølgelig udtages, før vi lægger taktikken for, hvordan det skal køres.

- Magnus Cort er en af de beskyttede ryttere, man virkelig skal satse på, men Anders Lund skal også udnytte, at vi skal udnytte vores bredde. Vi har så mange, der faktisk kan lave et resultat.

Som en af verdens bedste nationer kan Danmark stille med otte ryttere ved VM. De første fem er allerede udtaget:

 • Kasper Asgreen (Quick-Step)
 • Mikkel Frølich Honoré (Quick-Step)
 • Magnus Cort (EF Education)
 • Michael Valgren (EF Education)
 • Mads Pedersen (Trek-Segafredo)

Landstræneren kan kun vælge de sidste tre ryttere ud fra den bruttotrup, han allerede har indgivet: Mads Würtz Schmidt (Start-Up Nation), Andreas Kron (Lotto Soudal), Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen (DSM), Christopher Juul-Jensen (BikeExchange), Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Michael Mørkøv (Quick-Step) og Mikkel Bjerg (UAE).

Jakob Fuglsang (Astana) var også i bruttotruppen, men pådrog sig for nylig brud skulderblad og kraveben og bliver ikke klar til VM.

Mads Pedersen blev verdensmester, da VM i 2018 blev kørt i engelske Yorkshire. Han er den eneste danske herrerytter, der har vundet VM. På kvindesiden blev Amalie Dideriksen i 2016 verdensmester.