Cykling

Endnu en dansker træder ind på World Touren

Julius Johansen har skrevet kontrakt med World Tour-holdet Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

Som banerytter har Julius Johansen været en del af verdenseliten, og nu træder han ind i samme kategori som landevejsrytter.

Johansen har skrevet kontrakt med Intermaché-Wanty-Gobert Matériaiux fra 2022, og dermed bliver han del af cykelsportens øverste niveau: World Touren.

- Jeg står ved en skillevej i min karriere. Efter at have viet flere år til banecykling, vil jeg rette mit fokus mod landevejsløb. Derfor ville jeg finde et hold, der kunne få det bedste ud af mig, siger Julius Johansen i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne udvikle mig i klassikerne, i de ugelange etapeløb eller som en del af holdets sprinttog, tilføjer den tidligere juniorverdensmester på landevej.

21-årige Julius Johansen har indtil nu kørt for danske ColoQuick og norske Uno-X Pro Cycling Team, mens han har været en del af det succesrige banelandsold, der er regerende verdensmester og OL-sølvvinder.

Johansen, der fylder 22 år senere i september, er den anden dansker fra banelandsholdet, der træder ind på World Touren i næste sæson. Frederik Rodenberg skifter fra Uno-X til Team DSM, hvor brødrene Søren og Asbjørn Kragh Andersen samt Casper Pedersen også er på kontrakt.