Cykling

Borgmester sørger for bøde til rytter

Den britiske cykelrytter Alexandar Richardson har fået en bøde på et beløb svarende til cirka 7000 kroner for at tisse på 1. etape af Tour of Britain.

Når man skal, så skal man.

Sådan lyder en velkendt frase om noget af det mest naturlige for os mennesker. At lade vandet.

Og for professionelle cykelryttere er det ingen undtagelse. Det beviste den britiske cykelrytter Alexandar Richardson på 1. etape af cykelløbet Tour of Britain.

Her kunne Alpecin-Fenix-rytteren ikke længere holde sig, hvorfor han valgte at tisse et offentligt sted.

Desværre for Richardson blev situationen fanget på kamera. Og endnu mere uheldigt for briten var det ikke ’blot’ af en tilfældig forbipasserende, der fangede det fine moment.

Det var nemlig borgmesteren i byen St. Ives, som rytterne tidligere på etapen kørte igennem, der opdagede det. Borgmesterens billede endte hos de løbsansvarlige, der langt fra var tilfredse med Richardsons toiletvalg.

- Vi har modtaget en klage fra borgmesteren i St Ives, som tog et billede af rytteren Alexandar Richardson, der urinerede offentligt, og som efterfølgende fandt vej til flere sociale mediekanaler. Det er uacceptabel opførsel, skriver løbsledelsen ifølge Cyclingweekly i et statement.

Samme løbsledelse fandt hændelsen så uacceptabel, at de tildelte den britiske rytter en bøde på 1000 schweizerfranc for episoden. Det svarer til lige under 7000 danske kroner.

Derudover er Richardson også blevet fratrukket 50 point fra UCI-ranglisten.

Situationen i Tour of Britain er dog ikke første gang, den 31-årige brite har været på kant med cykelloven. Faktisk var han en af de første ryttere til at modtage en sanktion for at sidde forkert på cyklen, efter UCI ændrede reglerne tidligere på året.

Dengang endte forseelsen i en udvisning fra løbet Tour of Turkey.