Cykling

Landstræner fortsætter og varsler store ændringer på succeshold

Casper Jørgensen fortsætter som banelandstræner og vil vinde guld ved holdløbet til OL i Paris, men varsler stor udskiftning på holdet.

- En uge før OL var jeg ikke i tvivl, men nu er jeg godt nok lidt i tvivl, for man ofrer rigtig meget, ikke? Men jeg kan jo godt lide det.

Sådan sagde landstræner Casper Jørgensen på en presseseance i august efter OL-guldet i holdløb glippede.

Efterfølgende har landstrænerens fremtid virket uvis, men nu bekræfter hovedpersonen selv, at han fortsætter.

- Inden OL havde det hele tiden været min plan at fortsætte, men jeg var så skuffet lige efter, at jeg kom i tvivl. Jeg var så ked af det, for der var virkelig lagt meget tid og energi i projektet, også fra rytterne, siger han til TV 2 SPORT.

- Men efter jeg kom fra Tokyo, kunne jeg mærke, at jeg stadigvæk har gnisten og lysten, og derfor tager jeg endnu et OL.

Kun én rytter fortsætter

Med beslutningen om at fortsætte som landstræner har Casper Jørgensen hurtigt fået kalenderen fyldt op igen, da der både venter EM og VM i banecykling til oktober. Og her bliver posen rystet lidt, når ryttere til holdløbet bliver sammensat, for der er ikke meget tilbage af OL-sølvholdet.

- Vi starter lidt på en frisk, hvilket bliver en spændende proces. Det er også meget godt at prøve noget nyt, så det skal nok blive godt.

- Planen i forhold til holdløbet er, at det kun er Rasmus Lund fra OL-holdet, der også skal køre VM, men det er ikke fastlagt endnu, hvem de nye ryttere bliver.

- De andre ryttere skal ud at prøve sig af ude på landevejen, men de har også bare flade batterier. Så det er lidt fælles for alle, at der skal prøves noget nyt nu.

Rytterne fra OL i Tokyo (holdløb)

  • Rasmus Lund Pedersen (deltager ved VM) 
  • Lasse Norman Hansen (ikke med til VM)
  • Frederik Rodenberg Madsen (ikke med til VM) 
  • Niklas Larsen (ikke med til VM)
  • Julius Johansen (reserve) (ikke med til VM) 

Vil vinde OL-guld i Paris

Casper Jørgensen klare plan er også at skulle være landstræner ved OL i Paris i 2024, og selvom han ikke ved, hvilke ryttere, der skal med til holdløbet, er ambitionen fortsat tydelig.

- Uanset hvilket hold vi stiller op med, er det da mit mål og håb, at vi igen skal køre med om guldet, det er klart.

- Når tidshorisonten er så lang, er det svært at forudse, hvad der kommer til at ske. Derfor er det heller ikke sådan, at jeg allerede nu vil sige, at det enten bliver guld eller fiasko.

EM i banecykling afvikles den 5.-9. oktober i Grenchen i Schweiz, mens VM i banecykling finder sted i Roubaix i Frankrig og køres fra den 13.-17. oktober.