Cykling

Ordblind dansker er sprunget ud på dybt vand

21-årige Julius Johansen skal fra den kommende sæson køre for World Tour-holdet Intermarchè Wanty Gobert, og det giver visse udfordringer.

- Jeg er sprunget ud på dybt vand, men jeg håber, jeg kan lære at svømme.

Sådan lyder ordene fra danske Julius Johansen, der netop har offentliggjort, at han de næste to år skal køre på det belgiske World Tour-hold Intermarchè Wanty Gobert.

Jeg er ordblind, og derfor kæmper jeg nogle gange lidt med engelsk

Julius Johansen

Den unge dansker starter dermed et nyt kapitel i sit liv, da han og kæresten i forbindelse med World Tour-kontrakten har valgt at flytte til Spanien.

- Der sker ekstremt mange ændringer i mit liv, og jeg er kun 21, men det passede bare godt ind i mig og min kærestes planer, siger han til TV 2 SPORT og uddyber:

- Vi flyttede lidt efter OL. Hun var færdig med gymnasiet og vil også gerne være cykelrytter, så nu er vi flyttet herned og har ikke fortrudt det siden.

21-årige Julius Johansen har indtil nu kørt for danske ColoQuick og norske Uno-X Pro Cycling Team, mens han har været en del af det succesrige banelandsold, der er regerende verdensmester og OL-sølvvinder.

Udfordret af ordblindhed

At forholde sig til at flytte udenlands sideløbende med at skifte til et cykelhold fra øverste hylde er en udfordring i sig selv, specielt når man er 21 år gammel. Der har også været nok at se til for Julius Johansen, specielt fordi han er sprogligt udfordret.

- Det svære for mig bliver helt basalt bare at tilpasse mig. Jeg er ordblind, og derfor kæmper jeg nogle gange lidt med engelsk. Nu skal jeg så over på et hold, hvor de snakker 100 procent engelsk, så der skal jeg også til at have en forståelse for sproget, og det kommer jeg også til at skulle arbejde med. Så jeg er sprunget ud på dybt vand, men jeg håber, jeg kan lære at svømme.

- Der har virkelig været mange udfordringer med det, men min kæreste er flydende på engelsk og snakker også skolespansk, så det har gjort det noget nemmere. Og så har mine forældre hjulpet en del med i forhold til boligkøbet. Så på den måde er jeg blevet passet godt på.

De mange udfordringer tager den unge dansker i stiv arm, og han vælger at se mulighederne, som den nye tilværelse bringer ham i stedet for at fokusere på de begrænsninger, der i starten vil være.

- Jeg håber, at lære en masse undervejs i processen, og så kan min kæreste hjælpe med det skriftlige. Altså jeg kan godt begå mig på engelsk, men det er en af de ting, hvor jeg tænkte, at jeg bliver nødt til at komme ud og udvikle mig selv og komme ud og lære. Jeg kan ikke se en bedre måde at lære det på end ved at komme et sted hen, hvor du bliver nødt til at bruge det.

- Og når først det hele kører, er det heller ikke sværere. Så handler det om at køre på cykel.

Wanty glæder sig over tilgangen hos Julius Johansen

Julius Johansens nye arbejdsgiver glæder sig over erhvervelsen af det danske talent, som de spår en stor fremtid. Det fremgår af en udtalelse på holdets hjemmeside.

- Med Julius Johansen byder vi velkommen til en meget talentfuld rytter. Selvom han har haft fokus på banen, har han allerede nu leveret flotte resultater på landevejen. Allerede som 18-årig vandt han Olympia Tour og blev nummer fem i Post Danmark-rundt. Han bliver en styrkelse på holdet på enkeltstarter og på holdenkeltstarter, men også i vores sprinttog. Vores program vil gøre det muligt at udvikle ham på holdet, således han bliver en profil, skriver holdet.

Julius Johansen stopper ikke på banelandsholdet, men kommer til at have et væsentlig større fokus på landevejen i de kommende år. Hvorvidt han vil deltage ved OL i Paris i 2024 for banelandsholdet ved han endnu ikke. Det fortæller han til TV 2 SPORT.