Cykling

- Det bedste danske VM-hold nogensinde, siger ekspert

Ifølge Chris Anker Sørensen har Danmark aldrig haft et stærkere VM-hold end det, der skal køre VM i Flandern senere på måneden.

- Der er nogle ryttere, hvor man tænker: Hvordan kan han lade dem blive hjemme? Og det understreger, hvor godt et hold vi egentlig har med.

Sådan siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen om de otte ryttere, der udgør det danske VM-hold.

Mikkel Bjerg, Mads Würtz og Andreas Kron er mandag blevet de sidste tre tilføjelser til holdet, der dermed er fuldendt.

- Med hånden på hjertet kan jeg ikke huske et år, hvor Danmark har været så godt stillet. Vi har så mange ryttere, der har præsteret flot i denne sæson, og vi har et hold, hvor vi næsten uanset hvilken af vores ryttere, der kører med i en gruppe, vil stå i en god situation, siger Chris Anker Sørensen.

- Så jeg kan ikke huske, at vi har haft et hold med så stor kvalitet. Jeg er sikker på, at det hold nok skal præstere rigtig, rigtig godt. Bredden er vanvittig, og kvaliteten af holdet understreges også af alle dem, der bliver nødt til at blive hjemme.

Danmarks trup til herrernes linjeløb:

 • Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick Step)
 • Magnus Cort (EF Education – Nippo)
 • Mikkel Honoré (Deceuninck - Quick Step)
 • Michael Valgren (EF Education – Nippo)
 • Mads Pedersen (Trek – Segafredo)
 • Andreas Kron (Lotto Soudal)
 • Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation)
 • Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates)

Mange ryttere skal være skuffede

Mandagens udtagelse af VM-holdet betyder også, at flere prominente navne fra den 14. mand store bruttotrup ikke bliver en del af holdet.

- Alle dem fra bruttotruppen, der ikke er blevet udtaget, skal ærgre sig, for de har virkelig vist store kvaliteter i løbet af sæsonen.

- Jonas Vingegaard kørte på podiet i Tour de France, og Michael Mørkøv er jo verdens bedste leadout-rytter. Casper Pedersen er virkelig også en dygtig rytter og det samme med Christoffer Juul-Jensen, men han er nok en smule træt grundet mange løbsdage.

- Søren Kragh var fantastisk i seneste sæson, men har ikke helt fået det til at spille i år. Han har også lige været styrtet, så det har lidt været en uheldig sæson for ham.

Belgisk rytter er manden, der skal slås

Hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om igen at få en verdensmester i landevejscykling er der, ifølge Chris Anker Sørensen, specielt en udfordring, der skal overkommes. Han er Belgisk, og hedder Wout Van Aert.

- Van Aert er kæmpe favorit, og det belgiske hold er rigtig stærkt. Han er storfavoritten, der skal besejret. Sådan tænker alle nok.

Men selvom Chris Anker Sørensen ikke er i tvivl om, hvem danskerne primært skal holde øje med, er der også en række andre ryttere, som Danmark skal være opmærksomme på.

De største konkurrenter for Danmark:

 • Wout Van Aert
 • Mathieu Van Der Poel
 • Sonny Colbrelli
 • Julian Alaphilippe
 • Matej Mohoric

Landstræner tror på VM-guld

Chris Anker Sørensen er ikke den eneste, der er optimistisk på Danmarks vegne. Landstræner Anders Lund er også begejstret for sit hold, og han tillader sig at drømme stort.

- Opgaven bliver først og fremmest at få alt vores fyrværkeri til at flyve i samme retning, men også at bevare en jordforbindelse og en ydmyghed overfor et VM-løb, hvor vi selvsagt ikke er det eneste stærke hold. Men selv medregnet al realisme og ydmyghed, er der stadig chance for en dansk verdensmester, siger han i en pressemeddelelse.

VM i Flandern i Belgien køres fra den 18. til 26. september.