Cykling

Chris Anker Sørensen er død efter ulykke

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen har lørdag været involveret i en ulykke i Belgien. Han er siden død af sine kvæstelser.

Chris Anker Sørensen er død 37 år gammel.

Den tidligere cykelrytter og ekspertkommentator på TV 2 SPORT var i Belgien som en del af dækningen omkring VM i cykling, da han lørdag eftermiddag under en cykeltur blev påkørt af en bil.

I anledning af den tragiske hændelse udtalte TV 2 SPORTs sportschef, Frederik Lauesen, lørdag:

- Det er med stor sorg, jeg har fået meddelelsen om, at vores gode kollega Chris Anker Sørensen er død.

- Chris Anker Sørensen var i Belgien til VM i cykling. I dag, lørdag, var han ude at cykle og blev påkørt af en bil, og han døde senere af sine kvæstelser. Vores tanker og dybe medfølelse går til Chris Anker Sørensens familie, siger Frederik Lauesen.

Bilinspektør har undersøgt stedet

Ulykken skete på strækningen langs Havenrandweg-Zuid i Zeebrugge, der ligger nord for byen Brugge, i et kryds, hvor der er en afmærket cykelsti.

Søndag eftermiddag bekræfter Fien Maddens, talsperson for anklagermyndigheden i Brugge, at der var en bilinspektør på stedet lørdag efter ulykken, der skete ved 13-tiden. Der var - udover føreren af den implicerede bil - nemlig ikke nogen øjenvidner.

En bilinspektør er en teknisk ekspert, som - blandt andet via opmålinger på ulykkesstedet og ved undersøgelse af de implicerede køretøjer - skal forsøge at finde frem til en årsag til ulykken.

Bilinspektørens umiddelbare fund viser, at cyklen skulle have holdt tilbage for bilen, men det gjorde den ikke.

- Jeg ved ikke, hvorfor det ikke skete, og det kommer vi aldrig til at vide, siger Fien Maddens til TV 2.

Der var derfor ikke tid til, at bilen kunne bremse i tide, siger hun.

Derudover var lørdag en dag med tørt vejr og god sigtbarhed.

Hun fortæller, at føreren af bilen er i chok, men havde hverken drukket eller indtaget stoffer.

En lang og flot karriere

I sin karriere som aktiv cykelrytter fra 2005-2018 nåede Chris Anker Sørensen at deltage i 12 Grand Tours, hvoraf de fem var verdens største cykelløb, Tour de France.

I 2010 vandt han 8. etape i Giro d'Italia, mens han i 2015 vandt DM i landevejsløb.

Det hele startede for alvor hos Bjarne Riis' danske cykelhold CSC, hvor Chris Anker Sørensen kørte fra 2007 til 2015, efter han allerede i 2005 havde været på prøve hos holdet, der til sidst blev russisk og hed Tinkoff-Saxo.

Det sidste år kørte han for danske Riwal.

Fra cyklen til ekspert hos TV 2

Efter sin aktive karriere skiftede Chris Anker Sørensen jobbet som cykelrytter ud med en plads i kommentatorboksen hos TV 2 SPORT, hvor han har været en afholdt og respekteret kollega.

TV 2 tilbyder lørdag aften krisehjælp til sine medarbejdere i Belgien, og TV 2 har samtidig meddelt medarbejderne, at de hver især må beslutte, om de vil blive til VM eller rejse hjem.

Chris Anker Sørensens familie er orienteret om dødsfaldet. TV 2 har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.