Cykling

Efter tragisk dødsfald: - Nu kører vi for Chris ved det her VM

Den danske cykelverden er lørdag i chok og smerte over Chris Anker Sørensens død efter en cykelulykke i Belgien, hvor VM starter søndag.

Chris Anker Sørensen er omkommet under en cykelulykke i Belgien.

I kølvandet på hans død som 37-årig strømmer det ind med kommentarer og kondolencer. Chris Anker Sørensen var elsket, både som tidligere cykelrytter og som nuværende cykelsportskommentator på TV 2.

Det står klart, at cykelverdenen har mistet en af sine helt store personligheder, siger direktør hos Danmarks Cykle Union Martin Petersen.

- Det er en helt forfærdelig nyhed. Man mangler ord. Han var en elsket cykelentusiast og reporter og tidligere cykelrytter, som mistede livet alt for tidligt. Det rammer os alle. Uanset hvor tæt vi kender ham, siger Martin Petersen til TV 2.

VM får en anden betydning

Ifølge Martin Petersen vil Chris Anker Sørensen først og fremmest blive husket som en dygtig cykelrytter og som et fremragende menneske.

- Han var en elsket mand. Og en dygtig kommentator, som med et glimt i stemmen opretholdt et højt fagligt niveau, siger han.

Martin Petersen oplyser, at han tidligt søndag morgen flyver til Belgien, hvor verdensmesterskaberne i cykling starter samme dag.

Og det VM får en anden betydning nu, siger han.

- Nu kører vi for Chris ved det her VM. For at vise respekt for ham, alt hvad han har opnået og hans alt for tidlige død, siger han.

- Jeg er faktisk mundlam

Den tidligere professionelle cykelrytter Jesper Skibby udtaler til TV 2, at han knap har ord for den tragiske ulykke, der har fundet sted i Belgien.

- Mine tanker går til hans kone og hans børn – og resten af hans familie. Vi har mistet en stor sportspersonlighed. Han var et fantastisk menneske og en rigtig god ven. Det er så tragisk, at jeg ikke har ord for det. Jeg er faktisk mundlam, siger han.

Til Ekstra Bladet har Bjarne Riis ligeledes fundet et par ord om Chris Anker Sørensen.

- Jeg tænker på hans familie og de minder, vi har haft, lyder det.

- Vi tilbragte 7 skønne timer sammen i aftes

Blandt Danmarks cykelkommentatorer lyder der ligeledes kondolencer og mindeord.

På Twitter mindes Brian Nygaard sin tidligere medkommentator.

- Søde, betænksomme, dygtige ven. Det er ubærligt at tænke på, at vi aldrig skal ses igen. Du var der altid for alle andre, selv når du gjorde de største ting for dig selv i dit liv og i din karriere. Hvil i fred, Chris Anker Sørensen. Der er ingen trøst, kun kærlighed, skriver Brian Nygaard.

Ligeledes mindes cykelkommentator på TV 2 Dennis Ritter sin ven og kollega.

- Min ven og kollega og et af de bedste mennesker, jeg kendte, er ikke mere. Vi tilbragte 7 skønne timer sammen i aftes. Og nu ses vi aldrig igen. Jeg er i chok. Alle tanker til familien, skriver Dennis Ritter på Twitter.

Chris Anker Sørensen efterlader sig sin hustru og to døtre.