Cykling

Asgreen få sekunder fra VM-medalje

Tempokongen Filippo Ganna var nok engang urørlig på enkeltstarten ved VM, hvor Kasper Asgreen blev nummer fire.

Kasper Asgreen var blot to sekunder fra bronzemedaljen på søndagens enkeltstart ved VM.

Placeringen gik akkurat til Remco Evenepoel, der dog heller ikke kunne hamle op med dagens største favoritter.

Italienske Filippo Ganna var den hurtigste på de 43,3 belgiske kilometer, og han kan dermed iføre sig de eftertragtede regnbuestriber i disciplinen for andet år i træk.

Top-3

  1. Filippo Ganna
  2. Wout van Aert (+0.06)
  3. Remco Evenepoel (+0.44)

Mikkel Bjerg blev nummer 17.

Det sagde Asgreen efter målstregen

- Det var en mentalt rigtig hård enkeltstart på grund af de mange lange lige strækninger. Man skulle virkelig kæmpe for at holde power i pedalerne. Der var ingen pauser. Det gjorde bare ondt hele vejen rundt.

- På sådan en lang enkeltstart vil man altid tænke: ”Jeg kunne have fundet et sekund her og der.” Men det er jeg sikker på, det tænker Remco og Wout også. Det gør alle. På sådan en lang enkeltstart er det svært at ramme den lige i røven. Alt i alt er jeg fint tilfreds. Jeg fik det ud, jeg havde at køre med i dag, siger danskeren til TV 2 Norge.

Sådan forløb VM-enkeltstarten

Ritzau

Filippo Ganna tager et år mere som konge af enkeltstarten.

Søndag genvandt italieneren VM, da herrerne dystede i kampen mod uret ved verdensmesterskaberne i landevejscykling i Belgien.

Kasper Asgreen var også med i kampen om medaljer, men endte lige nøjagtigt med ikke at tage metal, da det blev til en fjerdeplads. Mikkel Bjerg, den anden dansker på startlisten, endte som nummer 17.

De to hjemmebanehåb Wout van Aert og Remco Evenepoel tog henholdsvis sølv og bronze.

Inden den første rytter blev sendt afsted, blev Chris Anker Sørensen mindet, efter at den tidligere cykelrytter lørdag døde i Belgien efter at have været involveret i en trafikulykke på en cykeltur.

Det skete i form af et minuts stilhed til ære for tidligere danske klatrer, der var i Belgien for netop at dække VM for TV 2.

Mikkel Bjerg var den første af de to danskere, der blev sendt ud på den lidt over 43 kilometer lange rute. Den tidligere tredobbelte U23-verdensmester i disciplinen kunne dog ikke kæmpe med om de helt sjove placeringer.

I mål var Bjerg nummer fire, og hans fald i den endelige stilling begyndte hurtigt. Kort efter Bjerg rullede over stregen, hamrede Remco Evenepoel i mål i en tid, der så ud til at være langtidsholdbar.

Så var spørgsmålet, om Kasper Asgreen og de øvrige store navne kunne vippe belgieren væk fra den varme stol, som indehaveren af den bedste tid sidder i, indtil den sidste rytter er kommet i mål.

Asgreen bød sig til i medaljekampen med stærke tider undervejs. Den danske mester krydsede stregen med næstbedste tid.

Den danske tempomaskine skulle nu håbe på, at Wout van Aert og Filippo Ganna, der havde sat bedre mellemtider undervejs, ville gå lidt ned på de sidste kilometer, hvis det skulle blive til en medalje.

Men det skete altså ikke. I stedet endte det med endnu en italiensk guldfest.