Cykling

Danske VM-ryttere kørte med Chris Anker i tankerne

Den danske VM-rytter Mikkel Bjerg lagde ikke skjul på, at nyheden om Chris Anker Sørensens dødsfald har fyldt i VM-lejren.

Cykelverdenen har været i sorg, siden det lørdag aften blev meldt ud, at den tidligere cykelrytter og ekspertkommentator Chris Anker Sørensen er død blot 37 år gammel efter en ulykke på sin cykel.

Søndag blev eliteherrernes enkeltstart så startskuddet på VM, hvor man indledte med at afholde et øjebliks stilhed til ære for Chris Anker, inden første rytter rullede ud på ruten.

UCI-præsidenten og arrangørerne af VM i Flandern afholdt før starten på enkeltstarten et øjebliks stilhed til ære for Chris Anker Sørensen, der lørdag døde i en ulykke. Video: TV 2 SPORT

22-årige Mikkel Bjerg var første dansker i aktion, da han kort efter klokken 15 trådte sin enkeltstart i gang. Sekunder forinden slog den unge dansker korsets tegn, inden han kyssede sine fingre og pegede mod himlen, i hvad der kunne ligne en hilsen til afdøde Chris Anker.

Efter Mikkel Bjerg kom i mål lagde han da heller ikke skjul på over for TV 2 Norge, at nyheden om Chris Ankers død havde fyldt i den danske VM-lejr.

- Det har været stressfyldt. Vi fik nyheden om Chris i går aftes. Det er sådan noget, der hænger tungt over landsholdet. Vi skulle fokusere på den opgave, vi havde i dag. Vi har prøvet at forberede os så godt, vi kunne - på trods af chokket, sagde Mikkel Bjerg og tilføjede:

- Jeg vil huske Chris mest som et idol for den generation, jeg er vokset op i, som har set Tour de France. Specielt 2009 var et stort år for mig, hvor han skrev en bog efterfølgende. Det er nok den første bog, jeg selv valgte at læse.

Prøvede at fokusere på løbet

Den danske tempospecialist havde sat et mål om at køre top-10 på enkeltstarten, men det kunne han ikke leve op til, da han sluttede som nummer 17.

Optakten havde selvsagt heller ikke været optimal, selvom Bjerg personligt prøvede at være professionel omkring sin enkeltstart.

- Det er vores job, så vi har prøvet at forberede os, som vi plejer - og prøvet at se, om vi kunne lægge det lidt bag os i dag. Jeg kørte fint nok. Det gik ikke så stærkt, som jeg havde håbet, sluttede danskeren.

Asgreen kørte med Chris Anker i tankerne

Den anden danske deltager ved VM i enkeltstart, Kasper Asgreen, klarede sig noget bedre, da han kom i mål blot 2,3 sekunder fra en bronzemedalje.

Jeg prøvede at tænke på ham, når det gjorde ondt derude i dag. Det gav mig lidt ekstra at køre for Chris

Kasper Asgreen

Selvom han var så tæt på en VM-medalje, var han tilfreds med sin indsats, hvor han følte, han fik trådt alt ud i pedalerne. Samtidig fortalte han også til TV 2 Norge, at han naturligvis var berørt af situationen omkring Chris Anker.

- Stemningen i går aftes og her til formiddag har været rigtig trykket på vores hotel. Det var ikke nogen sjov nyhed at få. Selvom jeg ikke kender Chris særlig tæt, så kender jeg ham alligevel lidt, og det kommer lige pludselig rigtig tæt på.

- Vi bevæger os alle sammen rundt ude i trafikken hver dag, og det var ikke nogen sjov nyhed at få. Jeg prøvede at tænke på ham, når det gjorde ondt derude i dag. Det gav mig lidt ekstra at køre for Chris, sagde Asgreen.

Derudover fortalte han, at hans bedste minde om Chris Anker var Tour-året, hvor Chris Anker blev kåret som den mest angrebsivrige rytter og kom på podiet i Paris.

- Det var virkelig, virkelig fortjent. Det er et barndomsminde for mig, da jeg så Chris i netop dét Tour de France.

Mandag fortsætter VM i cykling, hvor både U23-herrerne og elitekvinderne skal ud på enkeltstartsruten.