Cykling

Holdkammerater og cykelverdenen mindes Chris Anker: - Han var en god ven

Chris Ankers tidligere holdkammerat mindes en mand, der havde en god humoristisk sans og skjulte kræfter, når han sad på sadlen.

Den tidligere professionelle cykelrytter Chris Anker Sørensens dødsfald har sendt chokbølger gennem Danmark og ude i verden.

Tyske Jens Voigt, der er tidligere holdkammerat fra det daværende Team CSC, var rystet over nyheden, da den kom lørdag aften.

Han håbede, at der var sket en fejl. At Chris Anker var kommet til skade, og at han stadig var med os, fortæller han til TV 2.

Han har mange pæne ord at sige om sin tidligere holdkammerat. "Utrolig klog og veltalende" er nogle af dem.

- En fantastisk mand, en god ven og en god holdkammerat, lyder ordene fra Jens Voigt.

En rytter, der kunne vende vrangen ud på sig selv

Jens Voigt fortæller, at Chris Anker var med til at hjælpe ham med at vinde Tyskland Rundt i 2006.

- Jeg husker ham som den rytter, der kunne lide mest. Han ville vende vrangen ud på sig selv, og det var, selvom han var en blød og veluddannet mand, siger Jens Voigt.

- Jeg mener dette på den mest positive måde, men han havde et monster inde i sig, når vi cyklede. Jeg kunne spørge: "Wow, Chris, hvor kom den styrke fra?"

Også Chris Ankers særlige og underspillede humoristiske sans bliver fremhævet af den tidligere CSC-holdkammerat. Nogle gange opdagede Jens Voigt først et par sekunder efter, at det var en joke, Chris Anker havde fyret af.

Holdkammerater delte nyheden

Chris Anker Sørensen tilbragte de seneste år som cykelkommentator på TV 2. Jens Voigt har også mødt ham til flere cykelarrangementer og -konkurrencer, hvor han var på arbejde for tv-kanalen.

De holdt kontakten efter deres aktive cykelkarriere ophørte og havde en gruppe på beskedtjenesten WhatsApp sammen med tidligere kollegaer. Blandt andre Matti Breschel, Bobby Julich, Karsten Kroon og Kurt-Asle Arvesen.

Det var også der, at de delte nyheden om Chris Ankers død.

- Jeg tror ikke, at der er nogle ord, der er gode at sige nu. Familien har brug for at absorbere det her, og jeg håber, at der er venner og nær familie omkring dem, siger Jens Voigt.

Mindeord fra kollegaer

En række andre velkendte røster har også delt mindeord på sociale medier, siden det blev kendt, at Chris Anker Sørensen havde mistet livet.

Blandt andre TV 2-kollegaen og tv-vært Dennis Ritter.

- Jeg kan slet ikke overskue denne aften. Forstår ikke hvordan noget så forfærdeligt kan ske. Min ven og kollega og et af de bedste mennesker, jeg kendte, er ikke mere. Vi tilbragte 7 skønne timer sammen i aftes. Og nu ses vi aldrig igen. Jeg er i chok. Alle tanker til familien.

Bjarne Riis udtrykker også medfølelse efter dødsfaldet. Han var Team CSC's ejer og havde Chris Anker Sørensen på holdet.

- Jeg tænker på hans familie og de minder, vi har haft, lyder det over for Ekstra Bladet.

Kommentator-kollegaen Jørgen Leth mindes Chris Anker Sørensen. Ligesom Jens Voigt fremhæver han humoren.

- Jeg kunne godt lide hans humor. Hans menneskelighed. Hans venlighed. Og hans viden. Han var en god fortæller, siger han til Ekstra Bladet.

Tidligere cykelrytter Jesper Skibby udtaler til TV 2, at han knap har ord til at beskrive Chris Anker Sørensens død.

- Mine tanker går til hans kone og hans børn – og resten af hans familie. Vi har mistet en stor sportspersonlighed. Han var et fantastisk menneske og en rigtig god ven. Det er så tragisk, at jeg ikke har ord for det. Jeg er faktisk mundlam, siger han.

Chris Anker Sørensen blev 37 år. Han døde i en cykelulykke i Belgien lørdag.