Cykling

TV 2 ændrer VM-dækning efter Chris Anker Sørensens dødsfald

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen døde lørdag efter en ulykke i Belgien.

Efter Chris Anker Sørensens tragiske dødsfald lørdag ændrer TV 2 nu sin dækning af VM i cykling, der begynder søndag.

De præcise detaljer er stadig uklare, men dækningen kommer søndag til at foregå fra Danmark frem for Belgien.

- Vi har sagt til alle vores folk i Belgien, at de ikke skal arbejde søndag. Vi klarer dækningen hjemme fra Odense, siger John Jäger, chefredaktør på håndbold og cykling hos TV 2 SPORT.

TV 2 tilbød lørdag aften krisehjælp til sine medarbejdere i Belgien og har samtidig meddelt medarbejderne, at de hver især må beslutte, om de vil blive til VM eller rejse hjem.

Han blev 37 år

Den tidligere cykelrytter og nuværende ekspertkommentator på TV 2 SPORT var i Belgien som en del af dækningen omkring VM i cykling, da han under en cykeltur blev påkørt af en bil. Han er siden død af sine kvæstelser.

Han var 37 år gammel.

- Det er med stor sorg, jeg har fået meddelelsen om, at vores gode kollega Chris Anker Sørensen er død, sagde TV 2 SPORTs sportschef, Frederik Lauesen, og fortsatte:

- Vores tanker og dybe medfølelse går til Chris Anker Sørensens familie.

- Nu kører vi for Chris

I kølvandet på hans død strømmer det ind med kommentarer og kondolencer.

Chris Anker Sørensen var elsket både som tidligere cykelrytter og som nuværende cykelsportskommentator på TV 2.

Det står klart, at cykelverdenen har mistet en af sine helt store personligheder, siger direktør hos Danmarks Cykle Union, Martin Petersen.

- Det er en helt forfærdelig nyhed. Man mangler ord. Han var en elsket cykelentusiast og reporter og tidligere cykelrytter, som mistede livet alt for tidligt. Det rammer os alle. Uanset hvor tæt vi kender ham, siger Martin Petersen til TV 2.

Han oplyser, at han tidligt søndag morgen flyver til Belgien til starten af VM i cykling.

Og det VM får en anden betydning nu, siger han.

- Nu kører vi for Chris ved det her VM. For at vise respekt for ham, alt hvad han har opnået, og hans alt for tidlige død, siger han.

Fra cyklen til ekspert hos TV 2

I sin karriere som aktiv cykelrytter fra 2005-2018 nåede Chris Anker Sørensen at deltage i 12 Grand Tours, hvoraf 5 var verdens største cykelløb, Tour de France.

I 2010 vandt han 8. etape i Giro d’Italia, mens han i 2015 vandt DM i landevejsløb.

Det hele startede for alvor hos Bjarne Riis’ danske cykelhold i CSC, hvor Chris Anker Sørensen kørte fra 2007 til 2015, efter han allerede i 2005 havde været på prøve hos holdet, der til sidst blev russisk og hed Tinkoff-Saxo.

Det sidste år af sin karriere kørte han for danske Riwal.

Efter sin aktive karriere skiftede Chris Anker Sørensen jobbet som cykelrytter ud med en plads i kommentarboksen hos TV 2 SPORT, hvor han har været en afholdt og respekteret kollega.