Cykling

Dansk verdensmester: - Det er for Chris

Johan Price-Pejtersen var suveræn i herrernes U23-enkeltstart, hvor han vandt med ti sekunder.

- Jaaa! Det er for Chris!

Følelserne og budskabet var ikke til at tage fejl af, da Johan Price-Pejtersen kørte over målstregen som U23-verdensmester i enkeltstart.

Den 22-årige dansker dedikerede straks sin sejr til den tidligere cykelrytter og senere cykelsportsekspert Chris Anker Sørensen, der lørdag den 18. september døde efter at være blevet ramt af en bil, mens han kørte en træningstur i Belgien som en del af sin VM-forberedelse.

- I den danske landsholdslejr har vi haft mange følelser omkring det, der er sket med Chris Anker Sørensen. For mig er det sindssygt svært at forstå, og jeg har det, som om det er et mareridt, jeg venter på at vågne fra.

- I dag var for at ære ham og det, han stod for. Han gav aldrig op. Han var en fighter, og det ville jeg vise i dag, at jeg er inspireret af, siger Johan Price-Pejtersen til norsk TV 2.

Takker Chris Anker Sørensen

- Han har excelleret sportsgrenen som ingen andre. Han har stået for den generelle danske opfattelse af cykelsporten som et humoristisk indslag, og det skylder vi ham helt vildt meget for.

- Og så har han været en af dem, der har skubbet til World Tour-drømmen for os i den yngre generation. Han har vist vejen, og det skal han have stor tak for.

Mandag var Johan Price-Pejtersen ti sekunder hurtigere end Luke Plapp fra Australien og Florian Vermeersch fra Belgien, der blev nummer to og tre. Dermed er han den fjerde dansker på stribe, der vinder U23-VM i enkeltstart, efter Mikkel Bjerg vandt fra 2017 til 2019.

- Det meget tilfredsstillende for mig. I de seneste år har jeg været i Mikkels skygge. Han har været bedre end mig – og lidt ældre end mig. Jeg har følt, jeg godt kunne slå ham nogle gange, så nu er jeg virkelig glad for, at jeg kunne vinde i dag.

- Også for Danmark. Jeg tror, vi har vundet fem ud af seks enkeltstarter. Det er vigtigt for landsholdet, siger Pejtersen, der har helt styr på statistikken:

Danske U23-verdensmestre

  • 2021: Johan Price-Pejtersen, Danmark
  • 2017, 2018, 2019: Mikkel Bjerg, Danmark
  • 2016: Mathias Marco, Tyskland
  • 2015: Mads Würtz Schmidt, Danmark

22-årige Johan Price-Pejtersen var tre sekunder efter den hurtigste rytter ved første mellemtid. Ved den anden mellemtid var han fem sekunder foran, og ved målstregen var forspringet fordoblet.

- Ved det seneste EM eksploderede jeg lidt, så jeg tænkte, det var bedre at køre lidt kontrolleret i starten. Med en lidt langsommere tid ved første mellemtid. Og jeg havde en fordel af at starte sidst, og ved den første mellemtid var jeg nummer tre – ikke langt efter den hurtigste tid. Så jeg skulle øge farten, og det var en lidt hård rute op mod mellemtid. Men jeg gav alt, hvad jeg havde, hele vejen til mål, sagde Pejtersen i det officielle vinderinterview.