Cykling

Indbrudsforsøg spolerede VM-drøm

Stortalentet Cian Uijtdebroeks fik ødelagt en del af sin VM-forberedelse, da han pludselig hørte en uventet lyd.

Det var nat, og Cian Uijtdebroeks var på vej i seng i et alt for varmt værelse.

Derfor gik stortalentet hen til vinduet, men ud over frisk luft strømmede en overraskende lyd også ind, da han åbnede det.

Nedenfor vinduet hørte han en fremmed person, der skulle ende med at påvirke Uijtdebroeks’ VM-enkeltstart for juniorryttere.

- Der var en – lad os sige – kriminel. En ond fyr, siger Uijtdebroeks til norsk TV 2.

Som en naturlig reaktion lukkede belgieren vinduet igen. Og så skyndte han sig hen til døren for at se, om den var låst.

Det var den, og selvom den formodede tyv forsvandt, var Cian Uijtdebroeks alligevel ramt. Først og fremmest af chokket, men dernæst af en uvant fornemmelse i det ene ben.

- Dagen efter skulle jeg træne, men jeg kunne mærke, noget var galt. Jeg havde ondt, og hos lægen opdagede vi en lille muskelskade. Det kostede nogle dages pause, siger Uijtdebroeks til Cyclingnews.

Trådte asymmetrisk

Desværre for Uijtdebroeks, der bliver kaldt ’den nye Remco Evenepoel’ og næste år skal køre for BORA – hansgrohe, har dagene med pause ikke været nok.

Under tirsdagens juniorenkeltstart kunne han se, at han trådte flere watt med det ene ben, end han gjorde med det andet.

- Jeg var lidt bange for at rippe op i skaden. Men jeg gjorde, hvad jeg kunne, siger Uijtdebroeks om sjettepladsen.

Cian Uijtdebroeks var 41 sekunder langsommere end danske Gustav Wang, der vandt juniorenkeltstarten dagen efter Johan Price Pejtersens U23-triumf i samme disciplin.