Cykling

Tror på dansk VM-overraskelse

Emma Norsgaard udgør sammen med Cecilie Uttrup Danmarks medaljehåb ved kvindernes VM-linjeløb, og Norsgaard føler sig klar til opgaven.

Hun er allerede noteret for seks sejre i indeværende sæson, og lørdag indleder hun jagten på nummer syv.

Emma Norsgaard tillader sig at have store forventninger til VM-linjeløbet, som hun indleder med stor selvtillid.

- Hvis benene er til det, kan vi gøre noget rigtig stort, siger Norsgaard om muligheden for at vinde VM-løbet.

Her er hun udset en nøglerolle på det danske hold, der ikke er blandt de største favoritter på den 157 kilometer lange rute. Men netop rollen som outsider vil Norsgaard og de andre danskere forsøge at vende til noget positivt.

- Holland er kæmpe favoritter. Vi kommer som underdogs og har ikke det stærkeste hold, men nogle gange er det også en fordel, at alle nationer ikke kigger på en. Jeg tænker, det er det, vi skal bruge til vores fordel, siger hun til TV 2 SPORT.

- Vi skal ikke tage for meget ansvar, for vi er ikke den bedste nation. Holland, Tyskland og Italien er virkelig nationer, der har nogle stærke ryttere og flere vinderkandidater. Vi skal måske forsøge at lurepasse lidt, og så prøve at se, om ikke vi kan være der i finalen.

Kvindernes VM-linjeløb

Sted: Flandern

Længde: 157 kilometer 

Antal stigninger: 20 

Antal højdemeter: 1047

Selvom Emma Norsgaard blot er 22 år gammel, er hun ikke bange for at påtage sig kaptajnrollen. Faktisk glæder hun sig til ansvaret.

- Jeg er begyndt at indfinde mig i den rolle på mit hold Movistar, og jeg føler mig godt tilpas i rollen. Dem på mit hold støtter 100 procent op omkring mig, når vi går ind til løb, og jeg satser jeg på, at det danske landshold kan give mig samme støtte.

Overrasket over ruten

Forud for lørdagens løb har danskerne været ude og teste ruten, og her har Norsgaard været positivt overrasket, for den passer hende bedre end først antaget.

- Jeg var måske lidt overrasket over, at den ikke var hårdere. Jeg ved godt, at det bliver sindssygt hårdt på dagen, men jeg havde troet, at den mindede mere om Flandern Rundt. Men jeg er positivt overrasket, siger hun.

- Stigningerne er relativt stejle men korte, så det er en total puncheur-rute. Så den ligger umiddelbart godt til en ryttertype, jeg gerne vil definere mig selv som. Så håber jeg, at benene er til det, og at jeg har fuld støtte af mit hold omkring mig.

Anerkendt cykelmedie anser Norsgaard som en af løbets profiler

Selvom bookmakerne ikke har den helt store fidus til Emma Norsgaard, er der andre, der er mere optimistiske på danskerens vegne.

Det velansete belgiske cykelmedie Cyclingnews har nemlig lavet en liste over 10 udvalgte ryttere, der skal holdes øje med under løbet, og her er Norsgaard iblandt.

- Hun passer godt til forårsklassikerne og de mere "punchy" løb, men hun er også stærk på en enkeltstart, hvilket fortæller noget om hendes alsidighed. Hun er ikke en rendyrket sprinter, men i et løb som VM, hvor det kan blive afgjort i en mindre gruppe, vil hun helt sikkert kunne blande sig, skriver mediet blandt andet om Norsgaard.

Cyclingnews er på linje med de fleste andre, når de skal udpege deres topfavoritter til løbet. Her vurderer mediet, at de største favoritter findes på det hollandske hold.

Det er heller ikke så mærkeligt, da Holland har været altdominerende i sporten på kvindesiden de seneste mange år.

VM-vindere siden 2017

  • 2017: Chantal van den Broek Blaak (Holland)
  • 2018: Anna Van der Breggen (Holland)
  • 2019: Annemiek van Vleuten (Holland)
  • 2020: Anna Van der Breggen (Holland)

Kvindernes linjeløb kan ses direkte TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 11:55 lørdag.