Cykling

Chris Anker Sørensen hyldet ved mindeløb i barndomsklub

Under løbet har der været plads til at alle kunne mindes Chris Anker Sørensen på deres egen måde, fortæller formand.

Lørdag mødtes motionscyklister fra nær og fjern i Hammel Cykle Klub for at mindes Chris Anker Sørensen.

Den 37-årige tidligere cykelrytter og TV 2-kommentator mistede sidste weekend livet efter en trafikulykke i Belgien.

Derfor blev Chris Anker Sørensen mindet og hyldet med et mindeløb i sin barndomsklub, hvor han startede sin cykelkarriere i 1997.

- Da han blev professionel rytter, kom han ofte tilbage, og så var der cykeltur med plads til alle. Der var ikke nogen nykker over, at han var en stjerne på den store scene. Når han var her, så var han med sine rødder.

Sådan lyder det fra formand i Hammel Cykle Klub, Lars Toft Petersen til TV 2 i forbindelse med løbet, som har haft op imod 500 tilmeldte.

Tid til tale og tid til eftertanke

Selve ruten omtales som 'Chris Anker-ruten', fordi den med sine mange bakker passede godt til den tidligere bjergrytter.

- Det var en af de ruter, som han kørte, når han virkelig skulle i form. Det er en hård rute, men i dag bliver den kørt i et tempo, hvor man kan være med, hvis man er vant til at cykle, fortæller formanden.

Løbet blev kørt helt i Chris Ankers ånd med fokus på hyggen og samværet.

Derfor har der ifølge Lars Toft Petersen også plads til, at man kan mindes Chris Anker Sørensen, som man finder passende.

- Det er jo en tid både til eftertanke og tale. Det er det vi gør, os der elsker cykling. Nogle gange cykler vi i stilhed, og andre gange sidder vi og taler. Der skal være plads til det hele, siger han.

Fra cyklen til ekspert hos TV 2

Hammel Cykle Klub var arnestedet for Chris Anker Sørensens store kærlighed til cykelsporten. Og det var her, han lærte at give alt på cyklen.

Efter at have kørt for flere mindre hold i sine unge år skrev han i 2007 under med det daværende Team CSC-mandskab, hvor sportsdirektør Bjarne Riis havde set lyset i en ung Chris Anker Sørensen.

Der blev han i otte år, inden han skiftede til franske Fortuneo-Vital Concept og siden afsluttede karrieren hos danske Riwal Platform Cycling Team.

I sin karriere som aktiv cykelrytter nåede Chris Anker Sørensen at køre Tour de France fem gange med en kåring som løbets mest angrebsivrige rytter i 2012.

Efter sin aktive karriere skiftede Chris Anker Sørensen jobbet som cykelrytter ud med en plads i kommentatorboksen hos TV 2 SPORT, hvor han har været en afholdt og respekteret kollega.