Cykling

Dansk VM-håb er brændt ud

Det blev ikke et mindeværdigt VM for 22-årige Emma Norsgaard, der blev sat med 42 kilometer til mål.

2021 har været Emma Norsgaards ubetinget bedste år som cykelrytter, men lørdag blev et ærgerligt punktum sat ved VM i Belgien.

Det danske stortalent formåede ikke at levere det, hun har gjort gennem hele sæsonen. Topresultatet udeblev. Det stod klart allerede med 42 kilometer til mål, da hun ikke kunne følge med en stor førergruppe.

- Jeg prøvede alt, jeg kunne og havde desværre ikke benene til at kunne komme med op over til sidst. Mine holdkammerater gjorde alt, hvad de kunne, så jeg er ked af, at jeg ikke kunne give dem lidt tilbage, siger Emma Norsgaard til TV 2 SPORT.

Inden rytterne trillede ud på VM-ruten, var fornemmelsen ikke god for den uge dansker, der "var på limit, inden løbet begyndte".

Brændt ud i gennembrudssæson

Den 22-årige dansker er gået fra det ene topresultat til det andet i år. 15 top-3-placeringer er det blevet til, og derfor var håbet også, at hun kunne levere noget tilsvarende ved VM lørdag.

- Hvis jeg havde haft den form, jeg havde i starten af sæsonen, er jeg overbevist om, at jeg kunne have været med. Men den er der ikke længere, og jeg er ved at være brændt ud, så jeg skal bare lige have en pause nu.

- Forventningerne og presset om at skulle køre med om sejren i hver evig eneste løb, trækker tænder ud. Jeg tror, jeg måske kørte lidt for mange løb i år. Så jeg er klogere til næste år, siger Norsgaard.

VM-ruten passede ellers Norsgaard godt

Nu har hun fokus på at gøre sig klar til næste sæson.

Den lettere kuperede rute var ellers lige noget for danskeren, der trives i spurter i decimerede felter.

- Det er superærgerligt, at jeg lærer det i år, hvor det er et VM, der passer mig godt, men jeg er stadig ung, så mon ikke der kommer en rute til mig igen.

Norsgaard blev nummer 82 lørdag.