Cykling

‘Den næste Eddy Merckx’ svarer Eddy Merckx igen

To store cykelpersonligheder ser ikke helt ens på søndagens VM-linjeløb.

Det var opsigtsvækkende, da cykellegenden Eddy Merckx kritiserede Remco Evenepoel med tilnavnet ’den næste Eddy Merckx’ som optakt til VM i Belgien.

- Hvis der kun er én kaptajn, bør man ikke tage Evenepoel med. Han kører hovedsageligt for sig selv, lød det ifølge Cyclingnews.

Men den påstand vil Remco Evenepoel ikke have siddende på sig, og hans svar til landsmanden er mindst lige så opsigtsvækkende som den første udmelding.

- Han skal altid sige noget, og det er en skam, siger Evenepoel inden søndagens linjeløb.

- Måske trykker det lidt, at jeg ikke kører for hans søns hold. Jeg har masser af respekt for Eddy, og det er tilsyneladende ikke gengældt, konstaterer videre Evenepoel ifølge Cyclingnews.

Derudover slår Remco Evenepoel fast, at han sagtens kan køre et cykelløb for andre end sig selv.

- Jeg er for at køre for Belgien og for Wout (van Aert), for jeg ved, at det her er hans livs chance for at blive verdensmester. Han er i bedre form end nogensinde, og det vil være dumt af mig at køre for mig selv. På den her rute er der ingen, der er stærkere end Wout, siger Remco Evenepoel.

Kritikken af Evenepoel kommer efter OL, hvor han ifølge Eddy Merckx kørte mere for sig selv, end han kørte for Wout van Aert, der endte med at blive nummer to. Evenepoel kørte selv over målstregen som nummer 49 i Tokyo.

Ellers er den 21-årige belgier vant til at være blandt de første, der kommer i mål. Alene i august vandt han to etapesejre og det samlede løb i Danmark Rundt samt de belgiske endagsløb Druivenkoers-Overijse og Brussel Cycling Claccis.

Debat om hierarkiet på det belgiske hold

Det er anden gang på kort tid, der er polemik om hierarkiet på det belgiske landshold. Inden EM tidligere i september var Philippe Gilbert utilfreds med at være hjælperytter for Evenepoel.

Ved den lejlighed blev Remco Evenepoel nummer to, da han blev slået af Sonny Colbrelli på målstregen.

Wout van Aert deltog ikke i EM, fordi han allerede på det tidspunkt var udpeget som VM-kaptajn på hjemmebane.

Italienske Colbrelli kunne på hjemmebane køre sig først over målstregen i en ellers tæt EM-duel. Video: TV 2 SPORT

Belgiens VM-hold

  • Wout van Aert
  • Remco Evenepoel
  • Tiesj Benoot
  • Victor Campenaerts
  • Tim Declercq
  • Yves Lampaert
  • Jasper Stuyven
  • Dylan Teuns