Cykling

Fik den kolde skulder efter misset VM-guld: De kiggede ikke på mig

Demi Vollering mærkede Annemiek van Vleutens utilfredshed efter løbet, da hun ikke kunne få øjenkontakt med sine holdkammerater.

De orange dragter fyldte som forventet klart mest under kvindernes VM-løb lørdag, men det betød intet, da VM-trikoten skulle uddeles, og vindernes nationalmelodi skulle afspilles.

De hollandske stjerner formåede ikke at strikke et perfekt løb sammen, og det skuffer den tidligere verdensmester Annemiek van Vleuten, der er overbevist om, at ikke alle hendes holdkammerater kørte for holdet.

- Undervejs så jeg, at ikke alle havde den ånd (holdånd, red.). Hvad manglede? Det skal vi diskutere senere. Jeg føler, at jeg kørte for Holland, siger Annemiek van Vleuten til Wielerflits.

Langer ud efter holdkammerater

Bedste hollænder blev Marianne Vos på andenpladsen.

Den rutinerede hollænder formåede ikke at slå Elisa Balsamo fra Italien i en spurt, hvor der ikke var megen hjælp til Hollands hurtigste kort fra holdkammeraterne. Et faktum, som også får Annemiek van Vleuten til at lange ud efter sine hollandske kollegaer.

Hun giver dem faktisk mere eller mindre skylden for, at Vos ikke vandt VM.

- Jeg skammer mig på vegne af Marianne (Vos, red.). Hvis du ser på spurten… Det skulle have forløbet bedre. Hvis det er det, der gjorde, at hun blev nummer to, er det en stor skam. Det var ikke op til Ellen (Van Dijk, red.) eller mig at køre leadout. De andre tilbageværende piger kan bebrejde sig selv for det, siger stjernen.

Dermed gentog historien sig fra OL i sommer, hvor hollænderne igen måtte nøjes med OL-sølvet. Også dengang var der dårlig stemning i den hollandske lejr.

Vollering føler sig ignoreret efter løbet

En af dem, Annemiek van Vleuten langer ud efter, er sandsynligvis Demi Vollering, der endte som nummer syv og ikke havde benene til at hjælpe Vos i position.

Efter løbet blev Vollering ifølge hende selv mødt af den kolde skulder.

- Jeg tror ikke, de andre var så glade for mig. De kiggede i hvert fald ikke på mig efter målstregen, siger Demi Vollering.

Van Vleuten er ikke eneste hollænder, der er kritisk over for eget hold.

Holdkammerat Chantal Van den Broek-Blaak erkender også, at løbet kunne have været bedre set med hollandske briller.

- Vi var ikke et rigtigt hold. Det gik ikke, som det skulle, fordi alle kørte for dem selv. Vi skulle have angrebet mere i grupper.

Vos bebrejder ingen - glad for taktikken

Da TV 2 SPORT talte med den hollandske sølvvinder Marianne Vos, var der ingen tegn på utilfredshed over sine holdkammerater.

Faktisk peger hendes pointer i en helt anden retning end særligt Annemiek van Vleutens:

- Vi lavede ikke store fejl, men at ende med sølvmedalje efter sådan et hårdt løb og godt hollandsk arbejde... Det havde været fedt at gøre arbejdet færdigt, men sådan gik det ikke i dag.

- Der var hele tiden hollændere, der angreb eller gik med i angreb, så det var godt for mig. At slutte i hjulet på den senere vinder er også godt. Vi kan ikke skyde skylden på noget, og Balsamo er en fortjent verdensmester, siger Marianne Vos til TV 2 SPORT.