Cykling

Hollandsk stjerne nødsaget til at løbe op ad VM-bakke

Der var ingen hjælp at hente for Demi Vollering, der måtte tære på energidepoterne op ad Smeysberg. Da hun endelig fik hjælp, gik det for langsomt.

Hvis den hollandske favorit Demi Vollering fik ekstra syre i benene inden de afgørende kilometer ved VM i Belgien, er det fuldt forståeligt.

Med 66 kilometer til mål skete det, ingen ønsker, da hendes kæde faldt af på den stejle bakke Smeysberg. Og da hendes servicebil ikke kunne komme frem, stod hun af og begyndte at løbe op ad den 700 meter lange stigning.

For den aktion fik Vollering stor ros af TV 2 SPORTs eksperter Christina Siggaard og Rolf Sørensen, der begge er enige om, at det er det helt rigtige at gøre – også selvom hun sender sine lår på gevaldigt overarbejde.

Hollandsk hjælp kritiseres

Da hun nåede toppen, satte hun sig på cyklen igen, men kunne ikke køre ordentligt videre på den. Derfor fik hun hjælp af sin hollandske servicebil, og her var der ingen roser fra eksperterne.

- Nej, nej, nej. Det er skidt det der! Det bliver jeg nødt til at kritisere, siger Rolf Sørensen.

Det gik nemlig rigtig langsomt hos det ellers så stærke hollandske hold, hvorfor Vollering måtte stå i rabatten og blot se til. Da hun endelig fik en ny cykel, blev hun heller ikke skubbet i gang af en af mekanikerne.

- Det er sådan noget, der koster virkelig, virkelig mange kræfter, konstaterede Rolf Sørensen.

En af de største favoritter

Vollering har haft et fremragende år og har blandt andet vundet La Course by Le Tour de France og Liege-Bastogne-Liege, mens hun er blevet nummer to i Amstel Gold Race og nummer tre i Fléche Wallonne.

Derfor gik hun ind til VM som en af forhåndsfavoritterne på et vanvittigt stærkt hollandsk hold.

Med 57 kilometer til mål og et kvarter senere fik Vollering kontakt med feltet igen. Spørgsmålet er bare

Se resten af løbet på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.