Cykling

Ung italiener snyder VM-favoritterne - Uttrup i top-10

Cecilie Uttrup Ludwig sad med i favoritgruppen i finalen, men kunne ikke spurte med i finalen.

Holland var på papiret de største favoritter inden kvindernes VM-løb.

Men den 23-årige italiener Elisa Balsamo snød Marianne Vos, som til sidst skulle spurte en guldmedalje hjem til hollænderne.

Cecilie Uttrup Ludwig sig med favoritgruppen, men formåede ikke at komme frem til fronten i finalen. Danskeren kom i mål som nummer otte. Samme placering som ved VM sidste år.

Top-3

  1. Elisa Balsamo (Italien)
  2. Marianne Vos (Holland)
  3. Katarzyna Niewiadoma (Polen)

- Hun (Elisa Balsamo, red.) er nærmest usynlig, og vi snakker stort set ikke om hende. Det handlede om at gemme sig for hende, da hun har spurten. Italienerne havde luret, at det var hende, de skulle køre for, siger ekspert Rolf Sørensen.

Sådan forløb VM-løbet

/ritzau

Løbets flade indledning var præget af masser af angreb, men et etableret udbrud kom aldrig rigtig af sted fra start på den 158 kilometer lange rute i Belgien.

Derfor var det også et løb, hvor der konstant var små angreb i feltet.

Med 50 kilometer til mål på den hårde Smeysberg-bakke sad blot de to danske kaptajner, Cecilie Uttrup Ludwig og Emma Norsgaard, tilbage i feltet.

Det var uventede scener, da de hollandske stjerne Vollering måtte stå af og løbe op ad en stigning under VM i linjeløb for kvinder. Video: TV 2 SPORT

Men her blev det farvel til Emma Norsgaard, der ikke kunne hænge på i front, da der blev accelereret på bakken.

Det lykkedes ikke for den unge dansker at komme tilbage i løbet, og dermed var de danske chancer overladt til Uttrup Ludwig.

Hun forsøgte sig med et angreb sammen med en schweizer med 40 kilometer til mål, men forsøget holdt ikke længe.

Ingen kom væk i finalen

Først da spanske Mavi Garcia forsøgte sig solo kom der endelig et hul til feltet, men også hun måtte give fortabt med 10 kilometer til mål på den sidste rundstrækning.

Ikke mange kilometer var tilbagelagt, inden de første ryttere måtte hjælpes ud fra grøften og autoværnet. Video: TV 2 SPORT

Dermed var en større gruppe samlet til at afgøre verdensmesterskabet og som sædvanligt var der mange hollændere i finalen. De begyndte at angribe på skift.

Ingen kom dog for alvor væk, og i stedet dukkede fire italienere op og kørte en perfekt spurt for Elisa Balsamo.

Den 23-årige italiener fulgte op på forarbejdet og slog den hollandske veteran og tidligere tre gange verdensmester Marianne Vos på stregen.