Cykling

Angreb forbavsede ekspert – ikke planen, erkender landstræner

Landstræner Anders Lund mener dog ikke, at Magnus Cort og Kasper Asgreens tidlige fremstød fik nogen indflydelse på finalen.

Rolf Sørensen havde svært ved at tro det, da Magnus Cort og senere Kasper Asgreen var i offensiven, da der manglede over 170 kilometer af søndagens VM-løb.

Lige så svært han havde ved det, lige så meget glædede TV 2 SPORTs cykelekspert sig til at høre, hvad landstræner Anders Lund havde at sige til angrebet. Og landstræneren erkender, at fremstødet ikke var planlagt.

- Det var ikke planen, vi skulle i gang så tidligt. Men man kan sige, at løbet starter tidligt. Og jeg tror ikke, at det er, fordi de går med der, at de ikke er der i finalen. Der er nogle andre faktorer der, siger Anders Lund til TV 2 SPORT.

Var det en fejl, de gik med så tidligt?

- Jeg synes egentlig, at det er godt, de er der, og vi får dækket af på et farligt tidspunkt. Og man kan diskutere, hvor meget der bliver investeret i det. Men det er ikke det, der ifølge rytterne gør, at de ikke er der til sidst, tilføjer landstræneren.

Ekspert mener, det var en fejl

Rolf Sørensen er enig med landstræneren i, at et angreb fra Remco Evenepoel skal følges, ligegyldigt om det er tidligt eller sent.

Han havde dog gerne set, at man havde gemt stærke kræfter som Magnus Cort og Kasper Asgreen til senere i løbet, og bringer i stedet Mads Würtz, Andreas Kron eller Mikkel Honoré i spil.

- Jeg er ked af at sige det, men jeg synes det er en fejl. Det må jeg sige. Det er et waiting game. Det kan godt være, at løbet skal gøres hårdt, men det skal det nok blive.

- Det var de forkerte folk, der sad der for tidligt. En Magnus Cort, der har haft den form, som han har haft, og som kan spurte op med de bedste, skal altså ikke gå i udbrud med 170 kilometer til mål, siger Rolf Sørensen.

Landstræner er meget tilfreds

Det var ikke kun taktisk, at landstræner Lund blev udfordret.

Undervejs måtte han erkende, at to af hans kaptajner i form af Mads Pedersen og Mikkel Honoré måtte udgå efter styrt. Derfor klapper han i hænderne over, at Michael Valgren alligevel sørgede for dansk succes.

- Jeg er meget tilfreds med medaljen i dag. Det var på mange måder en svær dag, så var det helt fantastisk, som Valgren greb finalen an. Han lod de andre hold, der havde flere kort, køre deres løb, og han kunne lukrere på det.

- Alaphilippe var i sin egen liga i dag. Men Valgren kørte et meget flot løb, og det var en flot medalje til ham, lyder analysen fra Anders Lund.

Se afgørelsen fra VM i linjeløb 2021, hvor Julian Alaphilippe vandt, og Michael Valgren tog bronzemedaljen. Video: TV 2 SPORT