Cykling

Frustreret Pedersen forklarer styrt, der endte i VM-exit

Mads Pedersen var tydeligt utilfreds med situationen, da TV 2 SPORT talte med ham. Han fortæller, at han intet kunne gøre ved nogen af styrtene.

Det blev ikke i år, at Mads Pedersen skulle gentage VM-succesen fra 2019. Den mission blev spoleret af to uheld, som begge gange endte med en tur i asfalten.

- Det var ikke planen. Det er ikke særlig fedt. Jeg skulle gerne have siddet sammen med frontgruppen og kørt cykelløb. Så det er noget lort, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Efter sit andet styrt var der ikke noget at gøre. Favoritterne var kørt, og derfor udgik han sammen med Andreas Kron, da der manglede over 100 kilometer af løbet.

Den tidligere verdensmester Mads Pedersen havde ikke en chance for at undgå styrt, da han kiggede sig tilbage mod sin bil. Video: TV 2 SPORT

Fælles for begge sine styrt er, at han ikke var manden, der startede dem. Her tager han os igennem dem:

- Første gang var der ikke så meget at gøre. Jeg kigger bagud, da jeg rammer dem (de styrtede italienere, red.). Så det kan jeg ikke gøre så meget ved.

- Anden gang kæmper vi for hullerne, og jeg har vundet et hul, og så kommer der en eller anden tosse halvt bagfra og kører ind i mig fra siden af. Så ligger jeg nederst i en bunke og knækker min cykel. Og så skal jeg tilbage på den cykel, jeg allerede har ødelagt. Og så er man bare tonser-langt efter, siger en tydeligt frustreret Mads Pedersen.

For anden gang ved VM i linjeløb var Mads Pedersen i asfalten, og denne gang var Andreas Kron også med nede. Video: TV 2 SPORT

Den uheldige dansker har heldigvis allerede mulighed for at få oprejsning søndag, når det udsatte Paris-Roubaix er på programmet. Et løb, der står allerhøjest på Pedersens ønskeliste.