Cykling

Valgren får bronze - Alaphilippe genvinder VM

Julian Alaphilippe kan for anden gang iklæde sig VM-trøjen, efter han angreb langt inde i finalen. Valgren blev nummer tre.

Franske Julian Alaphilippe kunne hæve armene i vejret og brøle sin glæde ud.

Det næste år skal han nemlig køre i den regnbuestribede trikot, der indikerer, at han er verdensmester. Dermed genvinder han titlen, som han også sikrede sig sidste år.

Michael Valgren skal også en tur på podiet og have bronzemedaljen om halsen.

Top-5

  1. Julian Alaphilippe (Frankrig)
  2. Dylan van Baarle (Holland)
  3. Michael Valgren (Danmark)
  4. Jasper Stuyven (Belgien)
  5. Neilson Powless (USA)

- Der var ikke noget at gøre ved Julian Alaphilippe. Og det var et flot, flot resultat fra Michael Valgren. Han er tilbage og er med blandt verdens bedste, når han kører sådan her, analyserer Rolf Sørensen.

Sådan forløb herrernes linjeløb

/ritzau

Trods den lange distance på 268 kilometer rundt i Flandern i Belgien, der ventede VM-feltet, var der ingen planer for de store nationer om at vente til allersidst med at åbne løbet.

Efter et tidligt udbrud uden store navne var kommet afsted, åbnede det belgiske stjerneskud Remco Evenepoel løbet med hele 178 kilometer til mål.

Angrebet endte ud i en større gruppe med blandt andre Kasper Asgreen og Magnus Cort, der gav det italienske hold sved på panden i feltet. De fik dog lukket den farlige gruppe 50 kilometer efter.

Det stærke danske landshold blev kraftigt decimeret undervejs i det offensive løb. To styrt sendte Mads Pedersen ud af løbet, og også Andreas Kron og Mikkel Honoré måtte stå af, da styrt sendte dem langt efter feltet.

For anden gang ved VM i linjeløb var Mads Pedersen i asfalten, og denne gang var Andreas Kron også med nede. Video: TV 2 SPORT

Flere danske angreb

Næste dansker i offensiven var Mads Würtz Schmidt, der kom afsted i en gruppe med godt 90 kilometer til mål. En gruppe, der igen inkluderede en utrættelig Evenepoel. 30 kilometer senere fik resterne af den gruppe selskab af de helt store favoritter, da Julian Alaphilippe åbnede ballet på en af de hårde bakker.

Her forsvandt Mads Würtz fra fronten, men det lykkedes dog Michael Valgren at komme med som eneste dansker. 17 mand sad nu i front og øgede hastigt til feltet. Dermed skulle regnbuetrikoten fordeles i gruppen, hvor favoritter som Wout van Aert (Belgien) og Mathieu van der Poel (Holland) også sad.

Tilbage ventede to omgange på den hårde rundstrækning omkring målbyen Leuven.

Særligt Alaphilippe var uhyre aktiv i forsøget på at splitte gruppen og trætte de hurtigere konkurrenter. Da klokken lød for sidste gang med 15 kilometer igen, var den forsvarende verdensmester alene i spids foran en firemandsgruppe med Michael Valgren.

En smilende Valgren tog imod sin bronzemedalje ved VM ved siden af Van Baarle og Alaphilippe. Video: TV 2 SPORT

Alaphilippe kunne ikke hentes

Det forspring var ikke til at hente igen. Julian Alaphilippe kunne i sikker stil køre alene over stregen i Leuven som dobbelt verdensmester.

Bagved lykkedes det Michael Valgren at komme væk med belgiske Jasper Stuyven, hollandske Dylan van Baarle og amerikanske Neilson Powless.

Efter flere angreb skulle de fire spurte om de sidste to medaljer. Her fik Valgren lige nøjagtigt sneget sig foran Stuyven og tog bronzemedaljen efter Van Baarle.

Dermed fortsatte Valgren den flotte form i efteråret, der tidligere på måneden gav danskeren to sejre i italienske løb for hans hold EF Education.