Cykling

VM-storfavorit forklarer nedtur

Wout van Aert var ikke i stand til at leve op til sin favoritstatus ved VM og måtte nøjes med en 11.-plads.

Han var på alles læber inden herrernes VM-løb søndag.

Men da belgiske Wout van Aert selv skulle afgøre det, var benene slet ikke til det, han havde håbet på. Det mærkede han allerede et godt stykke inden, finalen skulle køres.

- Jeg var ikke dårlig, men jeg havde bare ikke de gode ben, som du skal have for at blive verdensmester. Jeg kunne ikke følge med Julian Alaphilippe, selvom jeg gerne ville. Det var skriften på væggen, og måske skulle jeg havde sagt (til de andre, red.), at jeg ikke var god nok. Jeg håbede, at jeg kunne rette op på det. Men på omgangen i Leuven var benene tomme.

- Jeg sagde derfor til Jasper (Stuyven, red.), at han kunne køre videre og gå efter det, fordi jeg ikke følte, jeg var stærk nok. Hvad min konklusion er? At jeg kun er et menneske.

Jasper Stuyven var dermed med i den minimerede gruppe, der skulle køre om sølv- og bronzemedaljen, efter Julian Alaphilippe var stukket af og ikke var til at hente.

Stuyven sluttede dog lige uden for podiet på en fjerdeplads.

Går til erkendelse

Wout van Aert fremhæver, at belgierne blev taget lidt på sengen, da der med 200 kilometer til mål skete forceringer fra de konkurrerende landshold.

- Jeg forventede ikke, at de ville presse os så tidligt. Jeg har aldrig oplevet, at løbet begyndte med 200 kilometer til mål, siger van Aert.

- Vores hold kørte godt, og vi var i kontrol det meste af tiden. Alle var der for mig, men jeg var ikke stærk nok i finalen.

Jasper Stuyven skulle spurte om anden- og tredjepladsen med Dylan van Baarle, Michael Valgren og Neilson Powless. Det var hollænderen og danskeren, der dog de øvrige medaljer.