Cykling

Dyster udsigt inden Paris-Roubaix

I weekenden køres Paris-Roubaix, der er kendt som ’En forårsdag i helvede’. Løbet bliver ikke mildere af at blive kørt i efteråret.

For Mads Pedersen og de modigste i feltet er vejrudsigten for Paris-Roubaix helt perfekt, men for de fleste cykelryttere er den decideret skrækkelig.

Og for os danskere er den for årstiden ganske velkendt: regn, regn, regn, regn, regn.

Dermed kan man uden problemer ændre løbets kælenavn ’En forårsdag i helvede’ til ’En efterårsdag i helvede’, nu hvor det er flyttet på grund af coronarestriktioner i starten af 2021.

- Umiddelbart ser det ud til, at der i det nordlige Frankrig omkring Roubaix kan falde op mellem 30 og 40 millimeter regn i løbet af lørdag og søndag, fortæller Jonas Damsbo fra TV 2 VEJRET.

- Vådest bliver det lige nord for Paris med 35 til 40 millimeter, mens der ved Roubaix ventes 30 millimeter regn. Der er lidt usikkerhed i timingen af fronterne, men umiddelbart vil der falde mest regn i perioden lørdag middag til søndag middag.

Det betyder, at regnen rammer både kvindernes Paris-Roubaix-debut om lørdagen og herrernes 119. udgave dagen efter.

- Brostenene er meget glatte, og det bliver kaos på søndag. Det bliver Paris-Roubaix, som jeg aldrig har prøvet at køre det før – det bliver alt andet end sjovt. Og jeg håber, vejrudsigten ændrer sig, siger den forsvarende vinder Philippe Gilbert til Het Nieuwsblad.

Ifølge Velonews skal vi tilbage til 2002 for at finde den seneste meget våde udgave af Paris-Roubaix. Her kom blot 41 ud af 181 ryttere i mål - danske Lars Michaelsen blev nummer fem.

Både kvindernes og herrernes Paris-Roubaix vises på TV 2 SPORTs kanaler. Se sendeplanen her.