Cykling

Favorithjælper brækker bækkenet under rekognoscering

Paris-Roubaix har gennem tiden krævet mange ofre. Allerede i træningen til årets udgave af løbet gik det galt.

Alpecin-Fenix-holdet er blevet tvunget til at ændre holdkortet i sidste øjeblik.

Når herrernes Paris-Roubaix køres søndag, bliver det nemlig uden Oscar Riesebeek. Fredag var han og holdkammeraterne ude for at rekognoscere ruten og de frygtede brosten, og her gik det galt.

- Han blev kørt på hospitalet, hvor scanninger viste, at han havde et brud på bækkenet, som desværre sætter en stopper for hans sæson, skriver Alpecin-Fenix på Twitter.

Senne Leysen erstatter Riesebeek.

Holdets store stjerne Mathieu van der Poel er nummer to på bookmakernes liste over favoritter til at vinde Paris-Roubaix. Alpecin-Fenix stiller også til start med stærke navne som Jasper Philipsen og Tim Merlier, der i 2021 har vundet ni sejre hver.

Van der Poel kører Paris-Roubaix for første gang i karrieren, og han ser frem til sin debut - også selvom vejrudsigten melder om et vådt Paris-Roubaix for første gang i 20 år.

- Jeg synes, det vil være ret fedt, hvis det regner. Det bliver helt sikkert farligt, sagde han tidligere på ugen ifølge Cycling Weekly og lagde vægt på, at der altid sker mange styrt i løbet.

- Man skal passe rigtig meget på og forsøge at undgå punkteringer og styrt, og når det er vådt, bliver det endnu mere vigtigt.

Paris-Roubaix kan ses på TV 2s kanaler. Få overblikket her.