Cykling

- Har aldrig oplevet så nervøs og trykket stemning

For første gang i knap 20 år skal Paris-Roubaix køres på sjaskvåde brosten. Det gør stort indtryk blandt rytterne.

Se Paris-Roubaix på TV 2 og TV 2 PLAY

Cykelrytterne er vant til styrt og beklager sig sjældent. I dag er det anderledes.

Forude venter klassikeren over dem alle, Paris-Roubaix, der på grund af coronapandemien er skubbet til efteråret. Og regnen har væltet ned over ruten og de - i forvejen - frygtede brostenspavéer.

- Jeg tror aldrig, jeg i min karriere har oplevet en så nervøs og trykket stemning inden et cykelløb, siger Christopher Juul-Jensen til TV 2 SPORT.

- Det er jo ikke kun cykelrytterne, men også sportsdirektørerne, der kører bilerne. Man kan også fornemme på dem, der kører på motorcykel, at de får noget at se til. Det bliver vanvittigt cykelløb.

Paris-Roubaix er ikke kørt i regnvejr siden 2002, og også den danske mester, Mads Würtz Schmidt, er urolig før starten.

Han har set billeder fra ruten, hvor man "nærmest ikke kan se brosten", så forberedelsen til strabadserne er vanskelig - hvis ikke umulig.

- Man kan ikke forberede sig på det. Det bliver et andet løb, end det har været de sidste 20 år. Det gælder om at overleve. Det er lotteri. Dem, der ikke styrter og er forskånet for uheld, sidder der til sidst. Samtidig er det også et løb, hvor man især i dag kan komme tilbage. Rytterne bliver ved med at styrte, og selvom du er to minutter efter, kan du altid komme tilbage med det vejr her, siger han.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal tænke. Det bliver vildt. Jeg vil ikke sige, at det bliver fedt, men jeg lader hjernen ligge oppe i bussen, når jeg kører til starten. Så putter jeg den tilbage i hovedet, når vi er færdige.

Netop den tilgang understreger TV 2 SPORTs ekspert Bjarne Riis som værende vital, når forholdene er, som de er.

- Der er ikke nogen af dem (rytterne, red.), der har vildt meget gåpåmod. De ved godt, det bliver vanvittigt. Man skal gemme alt i rygsækken og ikke tænke for meget, for ellers er du ude af cykelløbet. Du skal simplethen køre med hovedet under armen nogle gange og bare være fandenivoldsk, siger Riis.

Løbet er i gang og kan følges i vores liveblog: