Cykling

- Jeg kunne slet ikke holde smerten ud, siger stolt Søren Kragh

Før første gang i karrieren gennemførte Søren Kragh Andersen det legendariske endagsløb Paris-Roubaix.

- Smerte!

Med det ene ord kunne Søren Kragh Andersen beskrive sin følelse, da han dækket i mudder trillede i mål som nummer 24 efter et vildt og vådt Paris-Roubaix.

- Mine hænder og mine arme. Jeg kan ikke beskrive, hvor ondt det gjorde de sidste tre stykker. Jeg kunne slet ikke holde smerten ud. Forfærdeligt, sagde løbets bedste dansker til TV 2 SPORT efter at have slidt sig igennem løbets 257 dramatiske kilometer.

Alligevel var der plads til et lille grin.

- Det var værre, end jeg havde frygtet. Men jeg kom faktisk meget godt igennem, synes jeg. Jeg synes egentlig, jeg kørte fint cykelløb. Jeg er glad for at have gennemført den her udgave af Roubaix, det tror jeg aldrig, jeg glemmer.

-Du bliver bare tappet for energi, for hver gang du kører henover de sten. Det er bare en lang udholdenhedsprøve.

Stolt af at gennemføre

Med omkring 56 kilometer til mål kæmpede Søren Kragh Andersen sig op i en af de forreste grupper, efter han blev fanget bag et styrt inden Arenbergskoven.

Og selv er DSM-danskeren stolt af dén præstation. Den kommer nemlig ovenpå en måned, hvor han udgik af to cykelløb.

- De sidste 50 kilometer tænkte jeg også bare: ”Nu skal jeg bare i gennem”.

Lyn-analyse

- Det er rart at se, at han kommer lidt til sig selv igen. Skuffende, at han ikke var til VM, og alligevel sidder han med i momenter her i cykelløbet lige inden finalen, og så mangler han måske lige det sidste, fordi han har brugt for mange kræfter. Vi havde regnet med lidt mere fra dansk side, men han redder sit løb.

- Personligt for ham er det vigtigt, at han kommer forholdsvis godt igennem her efter en generelt svær sæson.

Bjarne Riis, cykelekspert på TV 2 SPORT

- Nu var jeg kommet så langt. Jeg er egentlig meget godt tilfreds med min præstation. De sidste par uger er ikke gået særlig godt, så jeg er glad for at kunne have været med her.

Udgået flere gange

Det er fjerde gang, den dobbelte etapevinder fra sidste års Tour de France deltager i det berygtede brostensløb. Men stoltheden efter 2021-udgaven var ekstra stor, fordi han de tre andre gange (2018, 2017 og 2016) er udgået af løbet.

Næste opgave for den 27-årige fynbo er Paris Tours, der køres næste søndag. Et løb, han vandt for tre år siden.

- Nu skal jeg prøve at komme mig så hurtigt som muligt, og så håber jeg på at køre et godt cykelløb næste søndag, lyder det fra en træt Søren Kragh Andersen.